Backpacker iznenađen misterioznim stvorenjem: "Još jedan alien u Australiji"

Backpacker iznenađen misterioznim stvorenjem: "Još jedan alien u Australiji"
Screenshot: Facebook

BACKPACKER u Australiji ostao je zbunjen nakon što je pronašao bizarno stvorenje za koje nije znao o čemu se radi.

Guy Shlomi na Facebooku je podijelio kratku snimku minijaturnog stvorenja na koje je naišao u gradu Lake Bolac tijekom svojih putovanja Australijom.

"Samo još jedan alien u Australiji", napisao je u Facebook grupi Australia Backpackers.

Schlomi, iz Izraela, za Yahoo News rekao je kako je stvorenje izvukao iz vode i u nevjerici ga pokazao prijateljima. "Nikad nisam vidio ništa slično pa sam uhvatio to rukama i pokazao prijateljima koji su se počeli pitati o čemu je riječ", objasnio je.

Neki su mu tad objasnili kako se radi o ličinki pčelolike muhe (Eristalis tenax), koje zovu i "ličinke štakorov rep", a koje se u razvijaju u vodi bogatoj organskim tvarima.

Dr. Tanya Latty, entomologinja sa Sveučilišta u Sydneyu potvrdila je za Yahoo News da je zaista riječ o tom stvorenju, koje u drugoj fazi razvoja izlazi iz vode na suho i uobičajeno je za Australiju.

Latty kaže i kako, unatoč reakcijama koje je Schlomijeva objava izazvala, ti insekti ne predstavljaju nikakvu prijetnju ljudima. "Oni nisu štetni. Zapravo, riječ je o korisnim insektima", objasnila je.

"To su ličinke pčelolikih muha koje su oprašivači".

Ličinke štakorov rep mogu narasti do 15 centimetara, uključujući i rep, koji je obično dugačak 2-3 cm. "Njihov 'rep' zapravo je duga cijev za disanje koja im omogućuje da dišu uronjene", kaže James Wallman, profesor sa Sveučilišta u Wollongongu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara