Bajaga otkrio što bi napravio da ga ponovno pozovu u Karlovac

Bajaga otkrio što bi napravio da ga ponovno pozovu u Karlovac
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

MOMČILO BAJAGIĆ BAJAGA večeras nastupa na Špancirfestu u Varaždinu, a povodom toga za RTL se osvrnuo na zabranu njegova nastupa na Danima piva u Karlovcu na koju je utjecao pritisak braniteljskih udruga.

"Imali smo dogovor da sviramo u Karlovcu, mi smo taj dan otišli za Pulu, a onda su nas zvali i rekli da imaju pritiske i da ne bi bilo dobro da nastupamo. Mi smo to prihvatili, nismo ionako imali ugovor. Nisam bio iznenađen, to se može dogoditi bilo gdje, ali poslije toga je krenulo ovo sve za i protiv, to je moć društvenih mreža. U suštini se ništa nije dogodilo... Naravno da ja u Hrvatskoj sviram posljednjih 40 godina, u Karlovcu sam svirao dva puta... Ali mogu shvatiti da ljudi imaju problem iz lokalnih razloga, ja neću ići tamo gdje je netko protiv toga da dođem", rekao je smireno Bajaga.

Progovorio je i o lažnim navodima da je 1993. godine pjevao četničku pjesmu u Kninu.

"Meni spočitavaju neku pjesmu koju nisam nikad ni čuo ni svirao. Ali nema veze, ista stvar je bila i prije četiri godine pa je prošlo. Naravno da se to nije dogodilo. Ali ja razumijem da zbog nekih drugih stvari dođe do ovoga... Rekao bih da smo mi kolateralna šteta. Nekad mi se čini da stojimo, nekad da nazadujemo, ali potrefi se neki takav trenutak, vi budete u tom trenutku i onda u tom trenu to samo ne treba potpirivati, ako si normalan čovjek", smatra on.

"Nema potrebe da nas se zabranjuje, dovoljno je da nam se kaže da nismo dobrodošli i mi nećemo doći. Ali da me sutra zovu u Karlovac ja bih ponovno otišao, naravno, da znam da nikom ne smeta", zaključio je.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara