Bankar vrijeđao veganku koja je tražila zajam: "Treba vas opaliti šakom"

Bankar vrijeđao veganku koja je tražila zajam: "Treba vas opaliti šakom"
Screenshot: YouTube (Ilustracija ne prikazuje osobe iz teksta)

KORISNICA engleske banke NatWest doživjela je neugodnu situaciju prilikom pokušaja dobivanja zajma, a razlog tomu je bio podatak da je veganka. Naime, 23. siječnja dotična je telefonski kontaktirala banku kako bi se raspitala o pozajmici potrebnoj da bi upisala tečaj za nutricioniste, a u razgovoru je službeniku banke rekla kako je veganka, što je izazvalo vrlo neugodnu reakciju druge strane. "Sve vegane treba opaliti šakom u lice", rekao joj je službenik,¸ piše Telegraph.

"Rekla sam mu da sam veganka, a on je nastavio govoriti da sve vegane treba opaliti u lice. Pitala sam ga što misli s time, a on je rekao da misli na aktiviste koji kredom na pločnike crtaju slike životinja i pišu da su nam one prijatelji, a ne hrana. Rekao je da vegani to rade u mjestu gdje on živi i tako nameću svoja uvjerenja ostalima", ispričala je uzrujana žena iz Bristola.

Dodala je kako su razlozi zbog kojih prakticira takvu ishranu puno dublji od samog "hira", zbog čega su njegove riječi posebno pogodile.

"Moja obitelj i ja smo odlučili postati vegani nakon što je moja kći morala na pregled kod specijalista za rak, što je bilo užasno teško. Kad vam netko kaže da želi udariti vegane u lice, to nije napad samo na mene, već i na moju djecu. Da smo razgovarali o mojoj vjeri, zasigurno ne bi došlo do takvog komentara", dodala je.

Zbog nastale situacije, protiv službenika će se pokrenuti unutarnja istraga, a glasnogovornik banke javno se ispričao.

"Užasno nam je žao zbog načina na koji je naša klijentica tretirana od strane zaposlenika. Ispričavamo se za stres koji je njegovo ponašanje prouzročilo. Komentar je potpuno neprimjeren i pokrenuli smo disciplinski postupak. Razgovarat ćemo s korisnicom kad joj to bude odgovaralo, da joj se ispričamo i pokušamo ponovno izgraditi naš odnos", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara