Baron Cohen izazvao kaos na skupu desničara: "Nositelji maski neka se zaraze koronom"

Baron Cohen izazvao kaos na skupu desničara: "Nositelji maski neka se zaraze koronom"
Foto/Video: EPA/YouTube

BRITANSKI glumac, redatelj i komičar Sacha Baron Cohen poznat je po svojim likovima Boratu, Ali G-u, Brunu i ostalima, ali i po političkom aktivizmu.

Na skupu ekstremnih desničara Three Percenters u Washingtonu okupilo se oko 500 ljudi, prenosi Vanity Fair. Cohen se pojavio prerušen i predstavio se kao vođa političke organizacije koja želi biti pokrovitelj skupa.

Došao je u pratnji privatnog osiguranja koje ga je zaštitilo od izbacivanja i omogućilo mu da održi svoj nastup na bini.

Na snimci se vidi kako Cohen pjeva o bivšem predsjedniku Baracku Obami, stručnjaku za koronavirus, liječniku Anthonyju Fauciju, CNN-u i nositeljima maski kojima je poželio da se zaraze gripom iz Wuhana.

Isto je poželio i "ljudima koji jedu sushi", a još gore Kinezima, za koje je rekao da ih treba uništiti atomskom bombom kao što su radili u Drugom svjetskom ratu.

Govoreći o Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji i novinarima, sugerirao da ih treba nasjeckati kao što to rade Saudijci, bolesno aludirajući na ubijenog novinara Jamala Khashoggija. 

Hillary Clinton, što ćemo s njom? Zaključat ćemo je, kao što su oni nas", dio je teksta pjesme koju je Cohen izveo na skupu.

Organizacija "Three Percenters" okuplja ekstremne desničare, a osnovana je 2008. godine, uoči izbora Baracka Obame za predsjednika SAD-a.

Organizator događaja Matt Marshall rekao je da su svim silama pokušali isključiti struju tijekom izvođenja rasističke pjesme, ali nisu mogli zbog osiguranja.

Cohen još uvijek nije komentirao svoj nastup. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara