BBC: Hrvatska ima najbolju "Najslabiju kariku"

U već uobičajenom posjetu Hrvatskoj radioteleviziji, producenti britanskog BBC-ja izrazili su oduševljenje realizacijom svih emisija nastalih po njihovim licencama, a posebice ih je iznenadila "Najslabija karika". Snimanje svake epizode u drugim zemljama traje više od četiri sata, dok hrvatska ekipa posao obavlja za dva sata, a ponekad i manje.

"Rezultat je to odlične uvježbanosti cijele ekipe koja priprema emisiju, pa je zaključeno kako je snimamo najbrže na svijetu. Osim toga, Karika je svakog dana među deset najgledanijih emisija, što je zaista presedan", ponosno nam je rekao Mario Sedmak, urednik Kontakt programa. Prve epizode s Ninom Violić u ulozi voditeljice nisu ohrabrivale, no dolaskom Danijele Trbović stvari su se naglo promijenile, pa "Karika" u svojoj trećoj sezoni bilježi rekordnu gledanost.

"Ne bih rekao da je Nina Violić kriva za loš start kviza, moralo je proći neko vrijeme dok se gledatelji naviknu na dotad neobičan format. Ali sigurno je da je Danijela dodatno doprinijela gledanosti, jer je ona kao stvorena za takav tip emisije", kaže Sedmak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na krilima uspjeha "Plesa sa zvijezdama", HTV je odlučio otkupiti još jedan licencni show od BBC-ja. Iako je projekt u pripremnoj fazi, saznali smo da se radi o emisiji vrlo sličnoj "Plesu". U tom će showu estradne zvijezde pjevanju učiti javne osobe koje nemaju veze s glazbom, a o pobjedniku će također odlučivati četveročlani žiri te glasovi publike. Početak prikazivanja predviđen je za proljeće, kad HTV "odradi" Doru.

"Mnogi negoduju zbog kupovanja licenci, ali to je jednostavno kupovanje scenarija. Mogli smo ga kupiti i od domaćih producenata, ali ove su forme već iskušane u svijetu, pa je rizik manji. Naša iskustva su odlična i ne vidim razloga da ne nastavimo utabanim putem", zaključuje Mario Sedmak.

D.K.
Foto:HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara