Beograd: Pavarottijev koncert za pamćenje

SLAVNI talijanski tenor Luciano Pavarotti održao je u subotu u beogradskoj sportskoj dvorani "Pionir", pred više od četiri tisuće ljudi koncert za pamćenje. Uz pratnju orkestra Kamerata Serbika i pod dirigentskom palicom Leonea Madjere, uz Pavarottija je kao gost nastupila i talijanska sopranistica Simona Todaro.

Koncert je trajao oko dva i pol sata, a na programu su bile talijanske kancone, kao i arije iz opera "Boemi" i "Toska".

Kao veleposlanik dobre volje Ujedinjenih naroda, Pavarotti je poručio da je on uvijek za mir i skupa sa Simonom Todaro u tom cilju otpjevao "Ave Maria".

Publika je kraj koncerta dočekala na nogama i višeminutnim pljeskom ispratila velikog umjetnika koji je internacionalnu karijeru započeo prije 44 godine upravo u Beogradu nastupom u operi "Traviata".

Sinoćnji koncert u Beogradu završen je "Vinskom pjesmom" iz opere "Traviata" koju je otpjevao skupa s svojom gošćom, te oduševljenom publikom.

Slavni talijanski tenor najavio je da će se povući iz opere za svoj sedamdeseti rođendan u listopadu ove godine. Koncert u Beogradu dio je njegove oproštajne turneje.

Pavarotti je prije par dana nastupio u Parizu, a 26.svibnja oprostit se i od publike u Dublinu.

Beograđani su večerašnji koncert mogli pratiti i na velikom ekranu u centru Beograda , na Terazijama, gdje se okupilo više stotina ljudi.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara