Beovizija nakon dugo vremena bez skandala, pobijedila Jelena Tomašević

Beovizija nakon dugo vremena bez skandala, pobijedila Jelena Tomašević

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ dobio je treću priliku za osvajanje Eurosonga, ovog puta kao autor pobjedničke pjesme "Oro", etno uspavanke koju je sinoć u beogradskom Sava centru izvela Jelena Tomašević. Favorizirane Beauty Queens, čija pjesma "Zavet" neodoljivo podsjeća na prošlogodišnju "Molitvu", završile su na trećem mjestu, a Beovizija je, nakon dugo vremena, prvi put protekla bez skandala i pobune izvođača koji se nisu našli na pobjedničkom postolju.

"Bog je bio na mojoj strani i moji anđeli čuvari. Hvala narodu koji je bio uz mene i hvala mojoj obitelji", rekla je vidno uzbuđena Jelena Tomašić nakon što je pobijedila na Beoviziji i tako izborila nastup na ovogodišnjem Eurosongu, koji će se krajem svibnja održati u beogradskoj Areni. Prije tri godine dosta se pisalo o tome kako je mlada pjevačica nepošteno zbačena s trona ovog natjecanja, što je ona za srpski Blic prokomentirala riječima: "Svi su mi govorili da je pravda konačno zadovoljena. Ne razmišljam tako. Mislim da se sve događa u svoje vrijeme".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelena ima 25 godina i dolazi iz Kragujevca, baš kao i prošlogodišnja pobjednica Marija Šerifović. U Srbiji je popularna već nekoliko godina, a uskoro će, uoči Eurosonga, izdati novi album. "Bila bih presretna da Eurosong zadržimo ovdje. Naravno kako to nije nemoguće. Možda je i nerealno za ovako malu zemlju da očekuje takav uspjeh. Irskoj se to dogodilo, pa zašto ne bi uspjelo i Srbiji", ambiciozno će Jelena za Blic.

Osim što su se borili za odlazak na Eurosong, izvođači iz Srbije uoči Beovizije su primali nagrade za postignuća u 2007. godini, a najviše medijske pozornosti dobio je Bora Čorba, koji se pojavio u majici s natpisom "Hard Rock Kosovo". Najviše nagrada pripalo je, pak, Mariji Šerifović, koja je pobijedila u kategorijama pjevačice, pjesme, pa i zvijezde godine, a titula najboljeg albuma pripala je novom uratku Zdravka Čolića. Nagrađeni su i Rolling Stones - njihov prošlogodišnji koncert proglašen je najboljim live nastupom.

D.K.
Foto: Blic

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara