Beyonce: Slomljena sam i zgrožena

Beyonce: Slomljena sam i zgrožena
Foto: Instagram

BEYONCE KNOWLES "slomljena je i zgrožena" rasizmom u Americi.

Glazbena diva je putem Instagrama progovorila o ubojstvu Georgea Floyda koje je zgrozilo svijet te je poz vala svoje fanove da se bore za pravdu.

Podsjetimo, George Floyd preminuo je nakon što mu je policajac osam minuta klečao na vratu tijekom uhićenja u Minneapolisu. Snimka uhićenja, na kojoj Floyd policajcu govori da ne može disati postala je viralna i rezultirala uhićenjem policajca Dereka Chauvina.

"Želimo pravdu za George Floyda. Svi smo svjedočili njegovom ubojstvu usred dana. Svi smo slomljeni i zgroženi i ne možemo normalizirati ovu bol", rekla je Beyonce.

Dodala je da ne govori samo u ime Afroamerikanca.

"Ako ste bijeli, crni, smeđi ili bilo što između, vjerujem da se osjećate bespomoćnima zbog rasizma u Americi", rekla je.

"Dosta je besmislenih ubojstava ljudskih bića, dosta je promatranja Afroamerikanaca kao niže vrste. Ne možemo više gledati u stranu", rekla je.

"Previše puta vidjeli smo ova nasilna ubojstva bez posljedica. Da, protiv nekog je podignuta optužnica, no pravda još nije postignuta", izjavila je.

Potaknula je svoje pratitelje da potpišu neku od brojnih online peticija.

Preliminarni nalaz obdukcije pokazao je da je sila koju je policajac upotrijebio tijekom uhićenja pridonijela Floydovoj smrti. On je već bolovao od nekoliko kroničnih bolesti. Nisu pronađeni dokazi da je došlo do gušenja ili davljenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara