Beyonce ulogom u "Dreamgirls" izbjegla sudbinu ostalih pjevačica-glumica

Amerikanci su toliko oduševljeni načinom na koji je talentirana Beyonce interpretirala Deenu, pjevačicu koja postaje glavni vokal u tročlanoj ženskoj grupi, da je proglašavaju novom glumačkom divom i jedinom ženom u američkoj zabavnoj industriji koja ima šanse ostvariti jednako uspješnu glumačku i pjevačku karijeru.

Zlatna američka djevojka već je nominirana za Zlatni globus, a sve se češće spominje kao jedna od glumica kojoj se smiješi Oscar. Osim toga, već je primila mnoga druga priznanja za ovu ulogu te tako postala prepoznata i kao glumica, unatoč nevjerojatno uspješnoj glazbenoj karijeri.

Slučajevi uspješnog spajanja pjevačke i glumačke karijere u Americi su zaista rijetki. Nakon niza neuspjeha, Madonna je sličnu situaciju imala s filmom "Evita", za kojeg je također bila nominirana za Zlatni globus. Ipak, nakon te uloge slijedili su brojni promašaji na filmskom platnu, pa su kritičari odustali od toga da je prozivaju jednako uspješnom glumicom i pjevačicom.

Whitney Houston zapaženu je ulogu imala u "Bodyguardu", no uloge koje su sulijedile također su dočekane na nož, pa se ostavila glume, baš kao i njena kolegica Mariah Carey. Ona je, naime, filmom "Glitter" dugo izazivala podsmijeh publike širom svijeta, a za tu je ulogu dobila Zlatnu malinu, kao i film, koji je proglašen jednim od najgorih filmova u novijoj američkoj povijesti.

Bilo je to doba kad se puno pisalo o živčanom slomu glazbene dive, pa neuspjeh filma i ona opravdava tom činjenicom. Ohrabrena uspjehom posljednjeg albuma, najavljuje i nove filmske projekte, ali su američki filmski kritičari odavno zaključili kako je Mariah potpuno netalentirana za glumu, te joj savjetuju da se ostavi filma i drži glazbe, područja u kojem najbolje "pliva".

Spice Girls svojedobno su snimile "Spiceworld: The Movie", koji je izazvao presedan na dodjeli Zlatnih malina. Naime, za najgoru žensku ulogu godine kipić je dobilo svih pet članica tada uspješne pop grupe, a i sam film proglašen je najgorim.

I Beyonce je prije uloge u filmu "Dreamgirls" imala nekoliko gafova na velikom platnu, a hoće li opravdati pohvale i epitet "nove glumačke nade", znat ćemo još ove godine. Naime, nekadašnja članica grupe Destinys Child toliko je oduševljena radom na filmu da je za ovu godinu najavila nekoliko novih projekata. Zar je moguće da će, nakon što je osvojila glazbeni i modni svijet, isto učiniti i na velikom platnu?

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara