Bezobrazno bogat: Napokon otkriveno koliko novaca ima Roman Abramovič

Foto: JLP

VLASNIK nogometnog kluba Chelsea Roman Abramovič posjeduje bogatstvo od oko 11 milijardi funti. Ruski bogataš morao je prijaviti je svoju imovinu jer se kandidirao za mjesto u lokalnom parlamentu u ruskoj pokrajini Čukotki na dalekom istoku zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abramovič posjeduje čak 16 kuća, 22 bankovna računa i sedam automobila i vlasnik je šest firmi. Neki od njegovih domova su gradska kuća u londonskom Knightsbridgeu sa sedam apartmana, dvorac Chateau de Croe vrijedan 30 milijuna funti te imanja na St. Bartsu vrijedno 56 milijuna funti. Ranč u Koloradu sa 11 spavaćih soba platio je 25 milijuna.

Abramović posjeduje i pravu flotu privatnih jahti i aviona, koje nije morao navesti u prijavi. Njegov  Boeing 767-300 najskuplji je privatni avion u Rusiji, a Abramovič posjeduje još tri slične letjelice. Njegova jahta Eclipse koštala je 600 milijuna dolara, jahtu Pelorus je platio 100, a za najmanju, koja se zove Seattle odvojio je tek "sitnicu" od 13 milijuna funti. Abramović kaže kako je rado prijavio svoju imovinu kako "ne bi bilo nikakvih nesporazuma".  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara