Bijelo dugme u Beogradu okupilo 200 tisuća ljudi

KONCERT "Bijelog Dugmeta" u Beogradu, održan u utorak navečer na beogradskom hipodromu, okupio je oko 200 tisuća ljudi iz cijele Srbije i Crne Gore, ali i drugih zemalja regije i protekao je bez izgreda.

Koncert, najavljen za 21 sat, kasnio je 20-ak minuta zbog velike gužve na 120 ulaza na hipodrom i prilaznim ulicama, iako je hipodrom počeo primati publiku već u 15 sati.

"Zvuk je bio katastrofalan, ali atmosfera fenomenalna. Ovo je, s 200 tisuća ljudi, definitivno najveći rock-skup na ovim prostorima", kazao je Hini Petar Janjatović, poznati rock-kritičar iz Beograda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pred beogradskom publikom pojavili su se svi članovi "Bijelog Dugmeta" od njegovog osnivanja 1974. godine, uključujući svu trojicu pjevača, Željka Bebeka, Mladena Vojčića Tifu i Alena Islamovića.

Najveći masovni skup još od vremena pogreba Josipa Broza Tita u Beogradu, kako su koncert "Bijelog Dugmeta" najavljivali beogradski mediji, osiguravalo je tri tisuće policajaca i tisuću i pol redara, 13 liječničkih ekipa i vatrogasci, ali izgreda nije bilo.

Koncert u Beogradu, kojega je uživo prenosila beogradska Televizija Pink, posljednji je kojega je ta skupina održala u okviru oproštajne turneje po bivšoj Jugoslaviji. Prije beogradskog, "Bijelo Dugme" je održalo koncerte u Sarajevu i Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara