"Bio je pravi kreten": Slovački fotograf otkrio što će poduzeti zbog Grubnićeve krađe

"Bio je pravi kreten": Slovački fotograf otkrio što će poduzeti zbog Grubnićeve krađe

Foto: Instagram

MIROSLAV PETRASKO, fotograf i bloger iz Bratislave, koji je svoj uradak prepoznao među fotografijama na Instagram profilu Marka Grubnića na svojem je blogu napisao što je dosad poduzeo protiv Modnog mačka i što će tek poduzeti.

"Nakon što sam prijavio njegovu fotografiju Instagramu, moja izjava o autorskom pravu je prihvaćena i ukradena fotografija je uklonjena s profila. Nadam se da su i ostali fotografi napravili isto i prijavili ovo kršenje autorskih prava", napisao je.

Dodao je da ne voli govoriti o ovoj temi, no s obzirom na interes koji vlada za nju i razvoj događaja, odlučio je na svom blogu objaviti novosti.

I was just informed that this wannabe celebrity photo thief from Croatia also used my photos to promote himself. You...

Posted by HDR shooter on 17. siječnja 2016

"Izgleda da je osoba koja je koristila moje fotografije (ali i fotografije drugih fotografa) bez dopuštenja i koja je bila pravi kreten oko toga jer je brisala komentare i zaključala profil poprilično poznata osoba u Hrvatskoj. Kad se nekoliko fotografa počelo žaliti, lokalni mediji počeli su objavljivati članke o cijeloj priči. Bombardiran sam pitanjima, komentarima i stvarno lijepim porukama Hrvata kojima se gadi kako se ta osoba ponaša", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je otkrio što će napraviti u vezi Grubnićevog kršenja autorskih prava.

"Ne, ne namjeravam ga tužiti. Nije vrijedno trošiti vrijeme i trud na takvu osobu. I dalje namjeravam podnijeti zahtjev za autorskim pravom, ali ne znam kako s obzirom na to da je zaključao profil i ne mogu poslati link na tu fotografiju. Mislim da mu je dovoljna kazna što je u medijima", napisao je.

Dodao je da se nada da je Grubnić naučio lekciju i da će prestati profitirati od tuđeg rada.

"S obzirom na to da će sve to potrajati, a on tvrdi da je on autor svih fotografija, ovdje je nesumnjiv dokaz da sam ja autor, a on ovo može gledati dok priča svoju priču. Žao mi je zbog ogromnih vodenih žigova, ne želim mu dati više ništa", zaključio je i postavio kao dokaz svoje fotografije uz Grubnićevu "obradu". 

Petaskove fotografije i Grubnićevu verziju možete pogledati OVDJE. Kasnije je u komentarima napisao da je podnio zahtjev za priznavanje autorskih prava čim je Grubnić opet otvorio svoj profil.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara