Bivša narkomanka i prostitutka zbog koje je Spitzer podnio ostavku očekuje masnu lovu

Bivša narkomanka i prostitutka zbog koje je Spitzer podnio ostavku očekuje masnu lovu

"ŠTO me ne ubije, ojača me" poruka je koju je ostavila Ashley Youmans na svojoj MySpace stranici, nakon što je otkriveno da je upravo ona za novac izmjenjivala nježnosti s njujorškim guvernerom Elitom Spitzerom. Njezino ime postalo je najtraženije na internetu, a ništa manje tražena Ashley nije ni u stvarnom životu. Fotografi i novinari, sve od trenutka kada je javnost saznala za nju, kampiraju ispred njezina stana na Manhattanu.

Njenu stranicu na MySpaceu počelo je posjećivati više od milijun posjetitelja po satu, a poruke koje joj ostavljaju uglavnom su pune podrške. Na istoj stranici Ashley je ranije pisala o tome kako joj je život bio težak, kako je jedno vrijeme bila ovisna o drogama, bez novca i krova nad glavom.

"No, sama sam preživjela. Mogu vam iz vlastitog iskustva potvrditi da je život ponekad težak. No, uspjela sam. Još uvijek sam ovdje i volim ono što jesam", napisala je.

Youmans se inače sama javila New York Timesu i potvrdila da je ona tajanstvena "Kristen", djevojka koja je preko tvrtke iz New Yerseyja, Emperor's Club VIP, Spitzeru više od nekoliko puta pružala seksualne usluge. Prema nekim navodima s njim je za novac spavala najmanje devet puta u posljednjih 18 mjeseci. Guvernera, kojega je FBI identificirao pod kodnim imenom "Klijent 9", Youmans je upoznala u jednom washingtonskom hotelu. Tada ga je prvi put seksualno opslužila, za što joj je plaćeno 4,300 američkih dolara.

"Ne želim da me gledaju kao čudovište"

Za spomenuti list Ashley je kazala kako ne želi da je gledaju kao čudovište te kako je ovo za nju vrlo teško razdoblje.

U transkriptima telefonskih razgovora, koje je FBI neko vrijeme pratio, može se čuti kako Youmans svojim "poslodavcima" koji su joj sređivali gaže kod guvernera, govori kako "zna što je njena svrha" te da "ona nije kreten".

Njeno podrijetlo natjeralo ju je da nekoliko puta promijeni ime. Rođena je kao  Ashley Youmans, posao prostitutke obavljala je pod pseudonimom "Kristen", a ime je i legalno 2006. godine promijenila u  Ashley DiPietro. Sada se vodi pod imenom Ashley Alexandra Dupre.

Na svojoj MySpace stranici, koja je postala izvorom podataka brojnim američkim tabloidima, Ashley je napisala kako joj glazba predstavlja važan dio u životu. Na stranici je objavljena i snimka s pjesmom koju je snimila, naziva "What We Want". Pjesma, između ostalog, donosi stihove: "Znam što želiš. Možeš li se nositi sa mnom, dečko?". Njujorški guverner, koji je na tu poziciju nakon skandala podnio ostavku, očito nije mogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Youmans je bila jedna od pedeset prostitutki zaposlenih u  Emperor's Club VIP-u , a koje su operirale na području New Yorka, Washingtona, Los Angelesa, Miamija, Londona i Pariza.

S obzirom na interes kojega mediji pokazuju za njenu priču, Ashley će svoju lošu financijsku situaciju riješiti u rekordnom roku. Primjerice Divine Brown, prostitutka koja je uhvaćena u klinču s glumcem Hughom Grantom, na svom je skandalu zaradila 1,6 milijuna dolara nakon samo nekoliko pojavljivanja pred televizijskim kamerama.

Već sada se spominje kako su časopisi Penthouse i Hustler već počeli s ponudama za snimanje duplerica.

Nova pjevačka zvijezda Interneta?

U međuvremenu je Ashley Alexandra Dupre - kako je umjetničko ime gospođice Youmans - na putu da postane Internet zvijezda, i to zahvaljujući nevjerojatnom interesu za okolnosti u kojima je obavljala svoju uslužnu djelatnost, tako i pjevačke mogućnosti.

Svoju pjesmu je ranije bila uploadirala na web-stranicu Amie Street, gdje je mladi i neafirmirani izvođači mogu prezentirati javnosti. Prije izbijanja afere, pjesma se nudila besplatno, a danas se za nju mora "iskesati" za tu stranicu maksimalnih 98 centi, kao i za "Move Ya Body", koja se pojavila neposredno nakon izbijanja skandala.

Prema službenim statistikama, pjesma je na web-stranici poslušana 209.548 puta, dok je najpopularniji izvođač - etablirana rock-grupa Barenaked Ladies poslušana 494.378 puta.

Na Facebooku je u međuvremenu stvoreno oko 15 grupa posvećenih Ashley, od kojih neke sugeriraju da svoju naglo stečenu slavu pokuša iskoristiti kako bi još ove godine došla u Bijelu kuću, usprkos činjenice da ima 22 godine, a američki Ustav propisuje minimalnu životnu dob od 35 godina za tu dužnost.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara