Bizaran izbor za Miss Hrvatske; odlazi Milan Šečković

Bizaran izbor za Miss Hrvatske; odlazi Milan Šečković

IZBOR za Miss Hrvatske, nekad glamurozne predstave koja je stajala milijune kuna te redovito bila emitirana uživo na TV-u, ove je godine održana u vrlo bizarnim okolnostima, koje su dovele do odustajanja dosadašnjeg vlasnika licence za Miss Hrvatske od daljnjeg organiziranja tih izbora.

Cijela predstava organizirana je ad hoc, održana je u malenoj dvorani hotela Panorama usred bijela dana, nova Miss Hrvatske nije dobila nikakav poklon, a vlasnik licence Milan Šečković ovaj je nevjerojatni gaf objasnio "obiteljskim problemima".

Izbor za Miss Hrvatske održan je u ponedjeljak u 13h u malenoj prostoriji zagrebačkog hotela Panorama, a na njemu je sudjelovalo samo osam djevojaka, pobjednica regionalnih izbora. Miss Zagreba uopće nije sudjelovala jer izbor za Miss Zagreba ove godine uopće nije održan.

Aktualna Miss Hrvatske Aleksandra Grdić također nije bila prisutna, iako je trebala predati krunu pobjednici, 18-godišnjoj Čakovčanki Ivani Žnidarić. Umjesto Aleksandre Grdić tu je dužnost preuzela jedna od bivših missica, Ivana Petković.

Od finalistica, koje su o mjestu i vremenu održavanja izbora obaviještene u zadnji čas, zahtijevalo se da preko vikenda osiguraju svečanu haljinu koju će nositi na izboru.

Nova Miss Hrvatske na izbor je s zagrebačkog autobusnog kolodvora došla tramvajem, a za razliku od svojih prethodnica koje su osvajale automobile i slične skupe poklone, Ivana Žnidarić na poklon je dobila jedno veliko ništa.

Po pisanju Večernjeg lista, finalistice su pred žirijem, koji je također okupljen u zadnji čas, morale odgovarati na pitanje poput "Tko je Milan Šečković?" i "Kada bi vas netko pitao: "How do you do?", što biste mu odgovorili?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da apsurd bude potpun, Ivana Žnidarić bit će Miss Hrvatske samo do prosinca, kada bi prema Šečkovićevim tvrdnjama, trebao biti održan izbor za Miss Hrvatske 2005.

"Nisam stigao organizirao pravi izbor zbog obiteljskih problema. Supruga mi se jako razboljela, bila je na operaciji srca, a zdravlje moje žene mi je važnije od posla." – izjavio je Šečković za Jutarnji list, pa dodao kako je izbor želio organizirati u nekom od turističkih središta na obali, ali u rujnu to nije bilo moguće jer je sve bilo rezervirano unaprijed.

"Iako smo dvije godine imali izbor u Zagrebu, Zagreb i glamur nekako ne idu zajedno." – briljantno je poentirao Šečković, dodavši kako je prema propozicijama Miss of the World izbor mogao i napraviti i putem fotografija.

Za sam kraj ove otužne priče Šečković je kazao kako će nakon organizacije izbora za Miss Hrvatske 2005. licencu za Miss Hrvatske prepustiti HTV-u.

Mudra odluka, dodali bismo.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara