Bizarne turističke žalbe: Izgubio umjetne zube dok je povraćao u more, tražio naknadu

Bizarne turističke žalbe: Izgubio umjetne zube dok je povraćao u more, tražio naknadu

Foto: Ivo Ravlić/Cropix

NA GODIŠNJEM odmoru ili putovanju u neku stranu zemlju, mogu se dogoditi stvari koje niste planirali, no neki se zaista žale na bizarne stvari. Britanski mediji objavili su nekoliko žalbi koje su primile putničke agencije i osiguravajuće tvrtke. Tako je jedan umirovljenik, dok je povraćao s broda, izgubio svoje umjetne zube. Od agencija koja je organizirala krstarenje zahtijevao je nove zube zbog izgubljene prtljage. Kada je, jednom, također starijem muškarcu, vjetar otpuhao tupe, putničko osiguranje nadoknadilo mu je štetu.

Slomio nos zbog golišavih djevojaka

Kako bi spriječili krađu, dvoje klinaca je zakopalo kameru u pijesak dok su se kupali u moru. Poslije se nisu mogli sjetiti gdje im je kamera te je osiguranje nadoknadilo štetu. Također, jednom bračnom paru je oštećen lak na automobilu jer su ga oblizale krave, naravno dvojac je dobio naknadu. Bračni par u Maleziji otišao je na odmor, a nakon što su im majmuni ušli u sobu i razbacali odjeću po šumi, šteta im je nadoknađena. Jedan Britanac slomio je nos dok je išao prema šalteru na autobusnoj postaji u Ateni, a sve zato što su mu pažnju odvukle golišave djevojke. Osiguravajuća kuća platila je troškove liječenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orah joj pao na glavu

Kada je došla na skijanje u Alpe i shvatila da gotovo nema snijega, jedna je djevojka od agencije pokušala dobiti povrat novca za skije koje je kupila prije odlaska na skijanje. Zahtjev je, naravno, odbijen. Iako je svadba na Karibima san svakog para, za jednog mladoženju i njegovu dragu, nije bilo tako. Naime, vjenčanica mlade djevojke je skoro izgorjela nakon što ju je uhvatila vatra sa roštilja. Mladoženja je svoju odabranicu bacio u more, a srećom su imali rezervnu odjeću te im je šteta poslije nadoknađena. Dok je čitala knjigu ispod palme, na glavu je jednoj turistkinji u Šri Lanki pao kokosov orah na glavu. Osiguranje je platilo troškove liječenja.

Trudna jer su njoj i zaručniku spojili krevete

Osim bizarnih situacija, evo i čudnih prigovora. "Na plaži je bilo previše pijeska i bilo je presvijetle boje", "kada smo uplatili posjet vodenom parku, nitko nam nije rekao da moramo ponijeti svoje kupaće kostime i ručnike", ali i "nitko nam nije rekao da će biti riba u moru, djeca su se prenerazila". Jedan par čak je optužio agenciju jer je djevojka ostala trudna. "Moj zaručnik i ja rezervirali smo dvokrevetnu sobu, a dali ste nam sobu s bračnim krevetom. Sada vas držim odgovornim zbog činjenice da sam ostala trudna". Otkrića kao što su "niste nam rekli da komarci grizu" ili "Ray Ban naočale koje sam kupio kod trgovca na štandu za 3,5 funti su lažnjak", samo su neke od bisera koje dobivaju zaposlenici turističkih agencija. Bilo je i onih koji su se žalili na previše Španjolaca u Španjolskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara