Bizarni rituali pročišćenja na Tajlandu: Igle, noževi i druge perverzije

Bizarni rituali pročišćenja na Tajlandu: Igle, noževi i druge perverzije

VEGETARIJANSKI festival u Phuketu u Tajlandu, zbog vjernika koji sudjeluju u njemu, već je dugi niz godina prava atrakcija za one koji imaju želudac gledati bizarne slučajeve samoozljeđivanja. Vjernici tijekom procesije hodaju u transu, opsjednuti duhovima i potpuno nesvjesni boli koju sami sebi nanose, a što je pojedini slučaj bizarniji, to je veća vjera u tog vjernika.

Sve se to zapravo odvija kako bi se pokazala predanost kineskim božanstvima. Kao dio cjelokupnog rituala, vjernici se probadaju iglama, noževima, oštricama i mačevima. Neki čak upotrebljavaju i druge predmete, poput cijevi i pušaka te ih guraju kroz obraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan student, koji se predstavio samo imenom Joe, kazao je da mu je, dok je imao 13 godina, molitva s roditeljima na oltaru kineskim božanstvima pomogla u teškoj bolesti. "Ubrzo nakon što sam s roditeljima posjetio oltar, moje se zdravlje počelo drastično poboljšavati. Kad sam se u potpunosti oporavio, kazao sam roditeljima kako ću svoj život posvetiti bogu i postati vjernik", kazao je sada 23-godišnjak, koji već deset godina sudjeluje u navedenom ritualu, prenosi portal bagkokpost.com.

K.S.
Foto: The Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara