Black Friday: Evo koliko zapravo koštaju stvari koje se nude po "nižim cijenama"

Black Friday: Evo koliko zapravo koštaju stvari koje se nude po "nižim cijenama"
Foto: Guliver Image/Getty Images

SKORO devet od 10 stvari koje su lani bile povoljnije na Black Friday u nekom trenutku 2017. godine imale su istu cijene ili čak bile jeftinije, pokazalo je istraživanje, javlja Sky News.

Servis The consumer body Which? provjerio je cijene 94 popularna proizvoda, poput televizora, kamera i uređaja za vježbanje, te upozorio kupce da pripaze prije nego što za njih istresu zadnji novac na Crni petak.

Istraživanje se usredotočilo na vodeće maloprodajne lance, odnosno 59 ponuda na Currys PC Worldu, 18 na Amazonu, 14 na Johnu Lewisu i tri na Argosu. Cijene proizvoda pratili su šest mjeseci uoči Black Fridaya 2017. godine, uključujući i taj dan.

Ispostavilo se da je 87 posto proizvoda bilo jeftinije ili iste cijene nego na taj dan, koji je lani padao na petak, 24. studenoga. Gotovo polovica proizvoda koji su bili na sniženju u jednom je trenu u narednih šest mjeseci nakon Black Fridaya bila i jeftinija

"Rezultati našeg istraživanja razočarat će one koji se raduju sniženjima na Crni petak. Dok nas trgovci bombardiraju obećanjima o velikim popustima i vremenski ograničenim ponudama, jasno je da sve ponude nisu dobre kao što se čine. Kako biste uštedjeli, obavite istraživanje i nemojte se zanijeti", rekao je Alex Neill, direktor odjela kućanskih proizvoda i usluga u servisu Which.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara