Blagodati Feng shuija u automobilu

Blagodati Feng shuija u automobilu

MOŽE li Feng shui pridonijeti uspješnijoj i smirenijoj vožnji? Sudeći prema riječima međunarodno priznatog stručnjaka Raymonda Catchpola - itekako može. Naime, poboljšanje protoka energije u vozilu pomoći će vozačima da "odagnaju negativne osjećaje koji vode do bijesa na prometnicama“.

Prisjetimo se što se krije pod nazivom Feng Shui. Drevna filozofija koja donosi mnoge blagodati, a potječe sa Dalekog istoka, zove se 'Vjetar i voda' ili 'Feng shui'. Sam njen naziv odnosi se na način gibanja chi-energije, koja povezuje sve što postoji. Među ostalim načelima Feng shuija su i jin i jang (pasivna i aktivna energija), pet elemenata (drvo, vatra, zemlja, metal, voda), kao i osam smjerova kompasa.

Popularnost ove orijentalne umjetnosti življenja sve je veća, jer se vjeruje da primjena njenih načela u uređenju doma, ali i na ostalim područjima života, unosi sklad i optimizam u sve stresniju svakodnevnicu, te donosi uspjeh u poslovanju, ljubavi, prijateljstvu, vožnji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo nekoliko prijedloga za unošenje pozitivne energije u interijer vašeg 'limenog ljubimca'.

Zavežite plavu vrpcu za retrovizor, a zrak u interijeru poprskajte vodom u koju ste ulili nekoliko kapi eteričnog ulja agruma (limun, naranča) ili ružmarina koji će pridonijeti povećanju koncentracije.

Unutrašnjost vozila bi uvijek trebala biti uredna, a stakla čista, jer će to "olakšati protok chi-energije“. Nered djeluje na povećanje negativne energije, stoga je svakog dana potrebno očistiti pepeljare, svakog tjedna poželjno je pospremiti, a barem jednom mjesečno trebalo bi napraviti 'generalku'. 

Boca vode u automobilu poboljšat će tijek misli.

Opuštajuća glazba "pročistit će vaš osobni prostor“ i pripremiti vas za lakše podnošenje stresnih situacija tijekom vožnje.

D. Maričić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara