Blanka Vlašić o životu u izolaciji: Ovo je korizma par excellence, treba više moliti

Blanka Vlašić o životu u izolaciji: Ovo je korizma par excellence, treba više moliti
Screenshot: Instagram

JEDNA od najpoznatijih hrvatskih sportašica Blanka Vlašić u vremenima pandemije koronavirusa i potresa utjehu je pronašla u vjeri. Blanka je za Laudato TV u emisiji Izdvojeno progovorila o postu i molitvi. Osim Blanke, u emisiji su gostovali i vlč. Ivica Tolla i fra Jozo Zovko.

Blanka je otkrila kako provodi vrijeme u kućnoj izolaciji i poručila kako je svjesna toga da nikome ovih dana nije lako.

"Pokušavam ne čitati vijesti koje me uznemiruju, nego samo one koje su nužne za očuvanje naše sigurnosti. Treniram doma, počela sam sa svakodnevnim virtualnim susretima u riječi s fra Antom Vučkovićem. Ovo je vrijeme jedna prilika da se obnovimo u duhu, ovo je korizma par excellence! Treba više moliti, više čitati, da se bolje može čuti Gospodina", rekla je.

Otkrila je i zbog čega je odustala od natjecanja na olimpijskim igrama koje su se ove godine trebale održati u Tokiju, ali su u međuvremenu odgođene na godinu dana.

"Ne bih rekla da je to odustajanje nego prepuštanje Božjoj volji. Takvo je odustajanje zaista važno u životu. Kada Bog naglo promijeni naše planove, onda treba slaviti, jer je to znak. Odustala sam od olimpijskih igara jer smatram da nisam spremna, tako da je ta odluka mudra", rekla je.

Dodala je kako nam ne treba stati srce ako je već svijet stao. Rekla je kako nam se pružila prilika da učinimo ono za što inače nemamo vremena.

"Malo mi nedostaje sloboda i strah od virusa se nekako uvukao. Trebamo se boriti protiv tog straha, a naš duhovni život ne treba patiti zbog toga, dapače on čak može i procvjetati. Trebamo se naučiti imati kontinuitet u molitvi. Mislim da se jedna krunica dnevno u obitelji može izmoliti. Krunica, to je naše najjače oružje", zaključila je Blanka.

Blanka je nedavno pokrenula akciju Sportaši za Zagreb, kojoj je cilj prikupljanje novca za pomoć stradalima u potresu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara