Blanka Vlašić progovorila o najtežim trenucima: "Mislila sam da neću preživjeti"

Blanka Vlašić progovorila o najtežim trenucima: "Mislila sam da neću preživjeti"
Foto: Instagram

BLANKA VLAŠIĆ okupljenima na duhovnoj obnovi u Splitu ispričala je kako je počela dublje istraživati vjeru.

"To se desilo s mojom ozljedom kada sam u jednom trenutku bila udaljena od svega onoga što sam poznavala iz svog načina života. I zapravo ja na neki način volim reći da sam se prisjetila Boga jer ne mogu ga otkriti, ne mogu otkriti onoga tko je mene otkrio. Tada su krenuli koraci života u vjeri, pokušavam držati korak s njim i mogu reći da ne znam gdje mi je pamet bila prije", ispričala je za IN magazin.

Kako kaže, primijetila je male znakove koji su je vodili prema konačnom obraćenju. Dodala je da je mnogo toga proživjela te želi svoje iskustvo podijeliti s drugima, a tvrdi da su je riječi pogađale više od udaraca i ozljeda.

"Ja se sjećam svog prvog plača nad naslovnicom koja je bila izvučena iz konteksta i mislila sam da neću preživjeti sve te naslovnice koje me čekaju. Imala sam 15 godina. Kasnije su me riječi pogodile jer su do mene dolazili razni tračevi jer ljudi i pričaju o javnim osobama. Desi se da netko pogodi slabu točku, neko slabo mjesto koje ipak svi imamo. Ljudska riječ koliko zna podignuti, toliko zna i razoriti", ispričala je.

Kaže da kako je nekad bila uzor mladima u sportu, danas to želi biti u vjeri.

"Ne postoji odvojeno, znači Blanka koja skače i Blanka koja je katolkinja, to su zapravo dvije iste stvari. Ja uvijek osjećam odgovornost, pogotovo prema najmanjima jer oni trebaju pozitivne uzore. Ja znam koliko sam god puta bila loš uzor prije, sad se, eto, trudim da budem dobar uzor", tvrdi.

Mašta o povratku skakanju u vis.

"Danas sam duboko zagazila u 18 tjedan treninga bez prekida, tako da očekujem da će sljedeća godina donijeti nešto lijepo. Ali bit će uvijek kako Bog da, mislim kako Bog želi. Ja vama sad mogu prostrijeti listu planova i svojih želja, ali stvarno mi je želja da se vratim skakanju i da uživam u ovom vremenu koje mi je darovano", rekla je.

Otkrila je i da njeno srce još uvijek nije zarobljeno u romantičnom smislu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara