Blitz u Hrvatsku dovodi dva najveća ovogodišnja hollywoodska hita usporedno sa svjetskim premijerama

BLITZ FILM i video distribucija u hrvatska kina u studenome dovodi dva najveća ovogodišnja hollywoodska hita, "Aleksandra Velikog" Olivera Stonea te "Bridget Jones: na rubu pameti", usporedno sa svjetskim premijerama. 

Štoviše, drugi dio avantura Bridget Jones u prvom će hrvatskom multiplexu CineStar i ostalim kinima zaigrati čak sedam dana prije američke i dan prije britanske premijere filma.
 
Prikazivanje filmova usporedno s njihovim svjetskim premijerama izaziva veću konkurentnost kina, kao i skraćivanje pauze između kino prikazivanja i izadavanja filma na VHS-u i DVD-u sa šest na tri mjeseca, što znači da se i na tom području prate svjetski trendovi.


 
Snimljen s budžetom većim od 150 milijuna dolara, povijesni spektakl Oskarom nagrađenog redatelja Olivera Stonea ("Rođen 4. srpnja" i "Vod smrti") s najvećim holivudskim zvijezdama Colinom Farrellom, Angelinom Jolie, Anthonyhem Hopkinsom, te Valom Kilmerom i Jaredom Letom govori o vojnim i ljubavnim osvajanjima Aleksandra Velikog. Taj je makedonski kralj pokorio gotovo cijeli svijet svojeg doba prije 32. rođendana i stvorio najveće carstvo koje je ikad postojalo, otišavši dalje od bilo kojeg zapadnog osvajača dotad, sve do Indije.
 
U Stoneovom filmu prošlost i sadašnjost se sudaraju kako bi stvorili slagalicu protagonista, tapiseriju trijumfa i tragedija u kojoj se sjećanja iz djetinjstva i Aleksandrov put do uspjeha odvijaju istovremeno s kasnijom ekspanzijom njegovog carstva i konačnim uništenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Film je kronika Aleksandrove sudbine da postane živuća legenda, od njegove mladosti i snova o slavi i avanturama do usamljene i misteriozne smrti kao vladara ogromnog carstva; od burnog odnosa s roditeljima do bratskog odnosa s najbližim prijateljima i ogromnom vojskom, dok su se borili na osušenim poljima Perzije i snjegom pokrivenim vrhovima Indije.
 
S druge strane, u "Bridget Jones: na rubu pameti" pratimo avanture trideset-i-nešto-godišnje londončanke (Renee Zellweger) koja sve neprekidno analizira, bezuspješno se bori s kilogramima unatoč tome što broji svaku kaloriju, i koja je konačno pronašla pravu ljubav. Šest veličanstvenih tjedana bila je u zagrljaju šarmantnog odvjetnika Marka Darcyja (Colin Firth) prije no što se sve zakompliciralo pojavom Rebecce, prekrasne mršavice i "žderačice muškaraca" kojoj ženska solidarnost ne znači ništa i koja je bacila oko na Marka.
 
Ljubomora, neizvjesnost i iskušenje – u obliku njenog bivšeg šefa, ženskara Daniela Cleavera (Hugh Grant) – prijete pretvoriti Bridgetin sretni završetak u komičan labirint loših savjeta, luckastih zamjena i potpunih katastrofa koje se mogu dogoditi samo njoj.
 
Priča se odvija na londonskim ulicama i obalama Tajlanda, a Bridget leti (ili pada), skija (baš!) I odlazi u zatvor (ali to je zaista samo velika pogreška), ali kroz sve uspjeva zadržati svoj poznati smisao za humor. 
 
"Bridget Jones: na rubu pameti" u hrvatska kina stiže 11., a "Aleksandar Veliki" 25. studenog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara