Blog piši samo kod kuće: Šprajc prva žrtva HRT-ove anti blog kampanje

HRT JE donio nova pravila - djelatnici nacionalne televizijske kuće od 1. srpnja ove godine ne smiju pisati blogove, osim ako ga pišu na HRT-ovoj web stranici. Prva žrtva anti-blog kampanje je Zoran Šprajc, urednik i voditelj središnjeg dnevnika HRT-a, koji je svoje postove ostavljao na jednom od hrvatskih portala.

"Ma ta odluka je besmislena, ionako sam već izgubio dvadeset posto od plaće, a sad još i ovo, ma uopće neću komentirati. To su gluposti, zašto ne bih nastavio pisati blog, ne znam", rekao je Šprajc u razgovoru za Index, kojem je ova odluka nejasna jednako kao i čitateljima njegovog bloga. "Imao sam dobru čitanost, a ovo je neka politika u koju ja nisam upućen", rekao je i dodao kako mu je žao što je takva odluka donesena, ali ipak mu ne preostaje ništa drugo, nego istu ispoštovati.

Blog je bitan, nogomet još bitniji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šprajc ne vjeruje da će svoj blog preseliti na stranice HRT-a: "Nisam uopće razmišljao o tome, ne vjerujem da hoću". Iako blog redovito piše i Šprajcova kolegica Elizabeta Gojan, njoj izgleda ovakva molba nije upućena. Iako na službenoj oglasnoj ploči na Prisavlju stoji izvješeno kako "zaposlenici informativnog programa HRT-a više ne smiju imati službene blogove nigdje osim na stranicama matične kuće", Elizabetu Gojan, navodno, o tome nitko nije obavijestio.

Međutim, "besmislica" oko bloga Zorana Šprajca u ovo turbulentno nogometno vrijeme nije previše uzbudila, već ga više zanima kako će Vatreni večeras odigrati odlučujući susret protiv Turske. Šprajc, kao veliki obožavatelj nogometa u pobjedu naše reprezentacije je uvjeren. "Pobjeda je zajamčena, apsolutno. Pa tko će pobijediti ako nećemo mi!".

Vanda Voloder

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara