Bo Derek ponovo snima

Bo Derek ponovo snima

MLAĐE generacije nikada nisu čule njeno ime, ali stariji će se dobro sjetiti djevojke koja se još prije dvadeset godina nije sramila pojaviti naga pred kamerama u filmu "Bolero".

Sada su je se sjetili indijski autori u njihovom Bollywoodu pa su joj uz svoje najpopularnije glumce dodijelili ulogu u novoj krimi komediji "Boom".

Film je indijska verzija popularnih "Čarlijevih anđela", a Bo u filmu glumi samu sebe koju unajmljuje gangsterski šef da se pred njim kupa na plaži.46-godišnja glumica ovoga puta se ne razgolićuje, već u more ulazi u zlatnom sariju.

Mary Cathleen Collins vjerovatno se nikada ne bi proslavila da je kao teenagericu nije upoznao fotograf i filmski autor John Derek koji je tada bio u braku sa zvijezdom televizijske sapunice "Dinastija" Lindom Evans.

Derek ju je uslikao i njene golišave slike objavio u "Playboyu" te sa njom snimio nekoliko filmova nakon kojih je proglašena seks simbolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolero" je postao hit,ali nova verzija "Tarzana" i sličnih filmića u kojoj je glavna atrakcija bilo njeno skladno zaobljeno tijelo nisu naišli na dobar prijem kod publike i kritike.

Bo se povukla na farmu gdje je napisala knjigu "Sve važno u životu naučila sam od konja" i dugo čekala na novu priliku.

Za Dereka se udala 1974. godine i živjeli su u skladnom braku sve do njegove smrti prije pet godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara