Bob Dylan posjetio sinagogu, u 70. godini odabrao svoju vjeru?

Foto: JLP, ARC/Wikipedia, Columbia Records

GLAZBENIK Bob Dylan uvijek je bio diskretan po pitanju svog privatnog života pa nikad u medijima nije govorio o svojim ljubavnicama kao što se nikad nije javno deklarirao kao pripadnik određene religije. Njegova tri albuma jesu inspirirana kršćanstvom, ali Bob, pravim imenom Robert Allen Zimmerman, rođen je u židovskoj obitelji koja je kasnije postala dijelom zajednice novorođenih kršćana.

Oduvijek je u svojim pjesmama preispitivao Boga kao utočište čovjeka, ali nikad nije podržavao crkvu. Ipak, nikad nije dao ni da ga se naziva agnostikom jer se nije tako osjećao. No, proteklog vikenda 69-godišnjeg Dylana kamere su snimile kako posjećuje sinagogu. Pretpostavlja se kako je tamo otišao da bi se pomolio za nedavno preminulu prijateljicu Suze Rotolo s kojom je imao trogodišnju vezu početkom 1960-ih godina.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Par je nakon prekida sve do njene smrti njegovao prijateljski odnos. Suze je javnosti poznata još od veze s Dylanom jer je snimila spot s njim te pozirala za naslovnicu albuma. Dylan nikad nije govorio o njihovom intimnom odnosu, kasnije je bio u dva braka iz kojih ima četvero djece.  Iako nije poznato je li Dylan u sinagogu otišao radi svojih duhovnih potreba ili kako bi odao počast svojoj prijateljici, svjedoci kažu kako se zadržao oko sat vremena.

Osim veze sa Suze i suprugama, Dylanove poznate ljubavi su: Joan Baez i Eddie Sedgwick. Njegov ljubavni odnos s ekstravagantnom muzom Andyja Warhola, Eddie, opisan je u filmu "Factory Girl". Zanimljivo je kako Bob nikad nije dao autorizaciju za korištenje svog lika i djela za film pa njegov lik niti u jednoj sceni nije oslovljen imenom.Ipak, prva Dylanova ljubav bila je pjevačica Joan Baez koja mu je i pomogla da postane slavan. Nakon što je otkrila njegov talent, zvala ga je da nastupa s njom na nekim koncertima, a kasnije je Bob odsvirao i neke njene pjesme poput  "It Ain't Me".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara