Brat pijanista iz biografskog filma nominiranog za Oscar: "Film je smeće"

Brat pijanista iz biografskog filma nominiranog za Oscar: "Film je smeće"
Foto: Press

POSLJEDNJI preživjeli brat Donalda Shirleya, tamnoputog pijanista o kojem je snimljen film "Zelena knjiga: Vodič za život" (Green Book), nominiran za Oscar, film je nazvao sramotnom travestijom, piše Daily Mail.

Film se prodaje kao dirljiva priča o neobičnom prijateljstvu između Shirleya i rasističkog američkog Talijana Tonyja 'Lip' Vallelonge, izbacivača u klubu koji je kratko vrijeme bio njegov vozač.

No Shirleyev brat Maurice rekao je za DailyMailTV da je film "simfonija laži", koja umanjuje veličinu njegovog brata koji je preminuo 2013. godine. Maurice kaže kako Shirley i Vallelonga nikad nisu bili prijatelji te da je on zapravo dobio otkaz zbog svog ponašanja koje je prikazano u filmu, poput odbijanja nošenja njegove prtljage.

82-godišnjak kaže da je biografski film netočan do točke fikcije, ukazujući na prikazivanje Shirleya kao čovjeka koji je bio odvojen od svoje obitelji, što je potkrijepio brojnim obiteljskim fotografijama iz svog doma u Milawukeeju. Osim toga, navodi se sa umanjuje Shirleyeva veličina time što je sporedni glumac u filmu o vlastitom životu.

Maurice kaže kako mu se iz čitave produkcije javio jedino glumac Mahershala Ali, koji glumi Shirleya, da nauči nešto više o njihovom odnosu. "Bio je to telefonski poziv. Podržao sam ga jer je bio iskren, ali rekao sam mu da su ga nasamarili", kaže.

U filmu glume i Viggo Mortensen te Linda Cardellini, a u hrvatska kina stiže u veljači.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara