Britanci: Hrvatska je gotovo savršena zemlja za odmor, fali joj samo jedna stvar

Britanci: Hrvatska je gotovo savršena zemlja za odmor, fali joj samo jedna stvar
Foto: 123rf

DOPISNIK Daily Maila Hrvatsku je nazvao "gotovo savršenom zemljom za obiteljski odmor", a za savršenstvo, po njegovom mišljenju, fale joj samo pješčane plaže.

Daniel Sanderson i njegova obitelj posjetili su Istru i Opatiju tijekom godišnjeg odmora u Hrvatskoj, a već su najavili povratak. Na prvom dijelu putovanja odsjeli su u jednoj istarskoj vili, a kažu kako im je istarski akvapark, koji je proglašen petim najboljim vodenim parkom u Europi, bio vrhunac čitavog putovanja.

No koliko god mu je bilo sjajno u vili u kojoj su odsjeli, za njega obiteljski odmor nije potpun bez odlaska na plažu. I dok hrvatsku obalu naziva "zapanjujućom", Sanderson kaže kako su "prave plaže" u Hrvatskoj rijetke.

"More koje nježno zapljuskuje kristalni bijeli pijesak nije nešto što ćete pronaći ovdje", rekao je, ali i upozorio na lokalce koji kažu da idu na plažu, a onda samo "pobacaju ručnike na beton okružen vodom".

Tijekom odmora posjetili su i Poreč, koji Sanderson opisuje kao živopisno ljetovalište s cool barovima na plaži i restoranima, no upozorio je na kamene stjenovite plaže, kao i na velike gužve.

Sanderson je u tekstu istaknuo i ljepote raskošnih opatijskih građevina te dizajnerskih trgovina koje "odišu šarmom francuske rivijere", no napomenuo je kako su pješčane plaže tu još rjeđe.

"Betonska obala ukrašena je ležaljkama, no nema nikakve postepenosti, voda vam je preko glave čim skočite unutra."

Unatoč nedostatku "pravih plaža", Sanderson će se rado vratiti. "Već smo rezervirali kartu za povratak u Hrvatsku. Prva postaja je Akvapark Istrialandia. Bit ćemo prvi u redu", zaključio je.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara