Britanci na izborima uveli tradiciju koja bi razveselila i mnoge Hrvate

Britanci na izborima uveli tradiciju koja bi razveselila i mnoge Hrvate
Foto: FAH

MOŽDA nemaju pravo glasa, no psi su svejedno bili dijelom britanskih parlamentarnih izbora u četvrtak.

Proteklih godina postala je to tradicija i birači i političari počeli su dovoditi svoje četveronožne kućne ljubimce na birališta, a ne samo konzervativni premijer Boris Johnson.

"Pas Dilyn traži od vas da danas podržite konzervativce", napisala je Johnsonova stranka u tvitu uz fotografiju psa britanskog premijera koji je za tu prigodu imao plavu ogrlicu u znak potpore toj stranci.

Čini se da je kampanja na Twitteru #dogsatpollingstations (psi na biralištima) jedna od rijetkih stvari koje ujedinjuju politički podijeljene Britance i pridružili su joj se i čelnica Škotske nacionalne stranke (SNP) Nicola Sturgeon, kao i laburistički gradonačelnik Londona.

"Moje je ime Sadiq Khan, gradonačelnik sam Londona. Ovdje sam s Lunom, glasamo, a učinite to i vi", kazao je Khan u videoporuci stojeći sa svojim ljubimcem.

Sturgeon, čija se stranka koja podržava neovisnost Škotske i protivi Brexitu natječe samo u Škotskoj, kazala je kako "prevladava strah od pasa zbog poziva da svi glasaju za ciljeve SNP-a".

Tema pasa na izborima ponudila je malo opuštanja na društvenim mrežama kojima je vladala užarena kampanja zbog britanskog odlaska iz EU-a.

I birači su postavljali fotografije svojih pasa na biralištima pozivajući ljude da se odazovu izborima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara