Britanka otkrila formulu za savršeni filmski hit

Britanka otkrila formulu za savršeni filmski hit
PROFESORICA filma na londonskom Sveučilištu vjeruje da je pronašla Sveti gral koji uporno traže hollywoodski filmaši, formulu za film koji će nepogrešivo obarati rekorde na kinoblagajnama.

Dok se svi koji nešto znače u svijetu filma okupljaju na filmskom festivalu u Cannesu, Sue Clayton, koja u Londonu predaje scenarij i režiju, možda je odgovor na njihove molitve.

"Analizirala sam kadar po kadar elemente koji su prisutni u različitim filmskim žanrovima i koji pojedine filmove čine uspješnima", izjavila je Clayton.

Formula za savršeni film glasi: 30 posto akcije, 17 posto komedije, 13 posto borbe dobra protiv zla, 12 posto romantike i seksa, po 10 posto specijalnih efekata i zapleta te osam posto glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Clayton, koja je i filmska redateljica, kaže da je vrlo pozorno proučavala različite vrste filmova.

"Bilo je važno analizirati sve filmske žanrove, a ne samo one koji su uspjeli u kinima, jer bi to odvelo istraživanje u krivom smjeru".

U istraživanje je uvrstila britanske filmske hitove, među ostalima "Skidajte se do kraja" i "Ja u ljubav vjerujem", te američke blockbustere "Umri drugi dan" i "Titanic".

Po njezinim riječima postoji pet osnovnih filmskih vrsta - romantična komedija, krimi komedija, akcija/pustolovina, epski/romantični film i film sa specijalnim efektima/fantastični.

"Zaljubljeni Shakespeare" skoro je pogodio pravu kombinaciju sastojaka, no Claytonina preporuka je da je film mogao imati više specijalnih efekata. Najbliži njezinoj formuli bio je film "Priča o igračkama 2".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara