Britanska sapunica "EastEnders" dobila najviše nagrada

OSVOJIVŠI četiri nagrade dugovječna sapunica "EastEnders" ovih je dana zasjenila suparnike na svečanosti dodjele britanske Nacionalne televizijske nagrade u londonskom Royal Albert Hallu, javlja BBC u srijedu.

Sami gledatelji, koji glasuju za nagrade, najpopularnijim glumcem proglasili su Shanea Richieja iz te serije, a Jessie Wallace najpopularnijom glumicom.

Glumac Nigel Harman najbolji je novi glumac, dok je sapunica "EastEnders" i najbolja dramska serija.

Zvijezda večeri ipak je bio premijer Tony Blair koji se pojavio neočekivano i voditelju dodjele Sir Trevoru McDonaldu, koji ništa nije ni slutio, uručio nagradu za životno djelo.

Nacionalna televizijska nagrada samo je nastavak iznimno uspješne godine za "EastEnderse". Serija je bila uspješna i na nedavnoj dodjeli nagrada "Inside Soap" i "TV Quick", iako su prognoze bile na strani njihovog suparnika, serije "Coronation Street", koja u Royal Albert Hallu nije osvojila ništa.

Richie je nagradu osvojio samo godinu dana nakon što se pridružio BBC-jevoj sapunici koja ga je proslavila. Primivši nagradu, kazao je kako bi volio biti dobar poput glumca Davida Jasona.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jason je prije toga primio nagradu za dramsku seriju ITV 1 "Frostov pristup" u kojoj glumi inspektora te najavio da razmišlja o mirovini.

"U karijeri dođete do točke kad shvatite da ste previše puta izgovorili riječi vrijeme smrti", rekao je 63-godišnji glumac, zvijezda britanskih malih ekrana od kasnih šezdesetih.

Rekao je da će se serija snimati do kraja godine, ali da još nije odlučeno hoće li se nastaviti i iduće godine, jer, smatra Jason, vrijeme je da i Frost ode u mirovinu.

Voditelj Chris Tarrant osvojio je nagradu za kviz "Tko želi biti milijunaš?", a kasnije je iznenadio Sir Trevora McDonalda s vijestima o nagradi za trideset godina vođenja "Vijesti u 22".

Voditeljski par Ant i Dec (Ant McPartlin i Declan Donnelly) osvojili su tri nagrade - za najpopularnije voditelje, za najbolji reality show te za najbolju zabavnu emisiju.

U kategoriji komedije pobijedila je emisija "My Family", a najboljim komičarem proglašen je James Nesbitt ("Cold Feet").
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara