Brucošica Tina Vukov priprema novi album

Brucošica Tina Vukov priprema novi album

UPIS na riječki Filozofski fakultet, na kojem će od jeseni studirati engleski jezik i filozofiju, Tina Vukov proslavila je dugim odmorom u Njivicama na Krku, koji je ovih dana završio zbog priprema za nastup na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku. Pjesma koju će tamo izvesti ujedno je i najava njezinog drugog albuma, nasljednika uspješnog debitantskog izdanja koji je oduševio kritičare i Tini donio nekoliko Porina.

"Nakon mature, imala sam jednu jedinu opciju - engleski i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci, što sam na kraju i upisala. Jako sam sretna zbog toga jer sam ostvarila svoj veliki cilj", priča nam Tina Vukov, mlada pjevačica koja će uskoro srednjoškolsku klupu zamijeniti onom ozbiljnijom, fakultetskom. Jesen će, osim prilagodbe novoj ekipi i profesorima, za Tinu označiti i početak rada na drugom studijskom albumu, za kojeg već ima spremnu jednu pjesmu.

"Ana" je naziv pjesme koju će potkraj tjedna izvesti na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku, te tako najaviti novi diskografski projekt. "Pjesma govori o meni i mojoj prijateljici koja je potpuno drugačija od mene. Tekst je vrlo zanimljiv, nadam se da će publika shvatiti poruku", kaže Tina, koja će i na novom albumu raditi s Robertom Funčićem, zaslužnim za njene dosadašnje hitove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tina kaže kako se ponosi svojim diskografskim prvijencem, te kako će na novom albumu nastaviti glazbenu priču koju je uspješno započela prije nekoliko godina na Dori. "Producentska ekipa ostaje ista, baš smo se našli i mislim da puno toga dobrog i kvalitetnog još možemo napraviti. Ipak, na novom albumu htjela bih više pjevati jazz i bossa novu", kaže mlada uzdanica, koju nakon Šibenika očekuje gostovanje na koncertu mladog riječkog kolege Marka Tolje. Tina nam je priznala i kako joj se ovog ljeta, osim fakulteta, ispunila još jedna davna želja - u sklopu Liburnia Jazz Festivala nastupila je s Elvisom Stanićem, glazbenikom kojemu se neizmjerno divi.

Za Tinu Vukov možete glasati u Indexovom Izboru za najljepšu Hrvaticu.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara