Bullet 4 Peace: Manekenke po pisti šetale gole, "odjevene" samo u boju

Bullet 4 Peace: Manekenke po pisti šetale gole, "odjevene" samo u boju

SVIJET mode iznimno je promjenjiv, nestalan i hirovit pa dizajneri konstantno moraju imati nove, svježe i spektakularne ideje kako bi se održali na modnim pistama i na tržištu. Upravo zbog toga modeli i manekenke u jučerašnjoj su ekstravagantnoj reviji pod nazivom "Bullet 4 Peace" pistom u Los Angelesu prošetali potpuno goli, ukrašeni samo body paintom i na sveopće oduševljene okupljene publike.

Svrha revije "Bullet 4 Peace" je promoviranje svjetskog jedinstva kroz prikazivanje i predstavljanje jedinstvene linije nakita koji je napravljen od srebra i dragog kamenja po uzoru na prave metke. Nakit u obliku metaka umjetnički je osmišljen kako bi nagovijestio svijet mira, a prodajom nakita i ulaznica za reviju prikuplja se novac za razne humanitarne svrhe. Show je pokrenuo dizajner Rafi Anteby koji na ovaj način, između ostaloga, želi pripomoći u zaustavljanju ratova i sprečavanja gladi diljem svijeta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Tijekom svog života bio sam svjedok mnogim konfliktima, uključujući ratove na Srednjem Istoku i nasilju u Africi, i svaki sam put ostao zatečen kako ljudi uzimaju ovaj prekrasni svijet koji nam je poklonjen i u njega, na svu našu žalost, uštrcavaju smrtonosne doze kaosa i bezvlađa. Živimo u vrlo osjetljivom vremenu i prostoru i osjećam se dužnim pripomoći podizanju razine svijesti o tome u kakvom svijetu danas živimo. Želim vratiti svijetu ono što je on meni dao i učiniti ga sigurnijim i jačim mjestom", ispričao je Rafi.

Dio novca skupljen pomoću revije će biti uplaćen za nekoliko različitih organizacija kojima je cilj očuvanje mira, a ostatak će ići edukacijskim programima, zdravstvenoj skrbi i ostalim organizacijama, kao i onima koji se brinu za dobrobit svjetskog okoliša. A kako se ubrzo približava i Noć vještica, ove dekorirane dive mogu poslužiti kao savršen primjer za ovogodišnji kostim.

K.H.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara