Busheva mezimica Jenna se odrekla partijanja i izrekla sudbonosno "da"

JENNA BUSH, 26-godišnja kći američkog predsjednika Georgea W. Busha se jučer na obiteljskom ranču u Teksasu vjenčala za svog zaručnika Henryja Hagera. 30-godišnji Hager je, inače, sin Johna Hagera, predsjednika Republikanske stranke u državi Virgniji, a sa svojom se budućom suprugom upoznao za vrijeme Bushove predsjedničke kampanje 2004. godine.

Jenna, koja je svojevremeno zajedno sa sestrom-blizankom Barbarom bila omiljena meta tabloida zbog navodne razuzdanosti i sklonosti oblokavanju na studentskim zabavama, danas ulazi u povijest kao prva kći jednog američkog predsjednika za čijeg se mandata udala. Posljednji put se to zbilo daleke 1971. godine kada je u vrtu Bijele kuće tadašnji predsjednik Richard Nixon organizirao raskošno i na televiziji prenošeno vjenčanje svoje kćeri Tricie.

Jenna inzistirala na intimnom vjenčanju

Vjenčanje Bushove kćeri je, međutim, predstavljalo suštu suprotnost. Jenna, koja prema svjedočanstvima prijatelja, želi živjeti što normalnijim životom, odnosno daleko od kamera i paparazza, inzistirala je da vjenčanje bude zatvoreno za javnost, odnosno da pozivnice dobiju isključivo članovi obitelji i najbliži prijatelji.

U medije je stoga izašlo vrlo malo detalja sa samog vjenčanja, na kome je bilo oko 200 svatova. Za njih se pobrinuo Tyrone Smith, vođa Tyrone Smith Revue, nešvilskog benda unajmljenog da zabavlja goste. Tako su otac i kći plesali uz pjesmu "You Are So Beautiful", a koju je svojevremeno izvodio Joe Crocker. Henry i Jenna su, pak, za svoj prvi ples kao muž i žena odabrali "Lovin' in My Baby Eyes" od poznatog blues glazbenika Taj Mahala.

Predsjednikova kći želi miran obiteljski život?

Iako mu nisu mogli biti nazočni, vjenčanje je izvor ponosa za građane Crawforda u Teksasu. Oni su početak bračnog života kćeri svog najpoznatijeg sugrađanina obilježili brojnim suvenirima. Čak je i Mirovna kuća, nekadašnje sjedište proturatnih prosvjednika na čelu sa Cindy Sheehan, ukrašeno porukama kojima se izražavaju najbolje želje za mladence. Američki mediji nagađaju da će Henry i Jenna svoj medeni mjesec provesti na putovanju po Europi, a da će se nakon toga preseliti u Baltimore. Tamo je Henry Hager kupio skromnu kuću, gdje će raditi u tvrtki Constellation Energy, dok će Jenna raditi kao učiteljica.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara