Čačić napao glumca: Radi se o trećerazrednoj kreaturi, i organizacijskoj i glumačkoj

Čačić napao glumca: Radi se o trećerazrednoj kreaturi, i organizacijskoj i glumačkoj
Screenshot: N1

NARODNA stranka – Reformisti Radimira Čačića osvojila je jedan mandat u saboru, za što je okrivio pojavu centrističkih stranaka, a nije negirao i da je određen broj glasova izgubljen zbog sukoba s Janom Kerekešom, varaždinskim glumcem i umjetničkim voditeljem Kerekesh teatra. 

Sukob je započeo objavom Kerekesh teatra o nezadovoljstvu sredstvima koje je Kerekesh teatar dobio za organizaciju Tjedna smijeha. Riječ je o 3000 kuna kojima je Kerekesh teatar zatim kupio maske koje su podijelili građanima u performansu "Mi vrijedimo 3000 kuna? - darujemo vam zaštitne maske" na varaždinskom Korzu. Iako je prozivke adresirao na županiju, birači sigurno nisu radili razliku između Čačića iz Reformista i Čačića župana, piše Varaždinski.hr.

Iz županije su odgovorili da Kerekesh teatar "vrti ozbiljan novac", dok njihove potpore idu udrugama koje "ne ostvaruju nikakve profite".

Potom je Kerekeš u Facebook videu Čačiću poručio da je star i umoran i neka ode u mirovinu. Taj video dobio je više od 17.800 lajkova, 1,5 tisuća komentara, a podijeljen je više od 5,7 tisuća puta.

"Taj sukob nam je sigurno naštetio, tu smo sigurno izgubili par stotina glasova. A da njih nismo izgubili, pitanje je bi li HNS dobio mandat. To je jedna prljavština orkestrirana od strane nekih članova SDP-a i HNS-a. Ali u politici je sve to normalno, nije to ništa neočekivano niti se nad tim treba nešto posebno čuditi. Odigralo se par dana prije izbora", rekao je Čačić.

Istaknuo je da zapravo ne zna tko je Jan Kerekeš.

"Ovo je, tako, ništa naročito od kulture. Čim netko ima 670.000 kuna prenesene dobiti od prošle godine, a traži, predstavljajući se kao udruga, par tisuća kuna pomoći u društvu realno neprofitnih udruga, onda je sve jasno. Radi se o jednoj trećerazrednoj kreaturi, i organizacijskoj i glumačkoj", nastavio je.

Tu nije stao. Dodao je da je nakon Kerekešovih prozivki pročitao kritiku filma "Ufuraj se i pukni".

"Pročitao sam kritiku da vidim što sam propustio. A tamo izričito piše da vam ne pada na pamet gledati film", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara