Camilla na balkonu zajedno s kraljicom Buckinghamske palače

Britanska kraljica, 79-godišnja Elizabeta II., proslavila je u subotu svoj službeni rođendan tijekom tradicionalne vojne parade "Trooping the Colour", na kojoj je prvi puta sudjelovala nova supruga princa Charlesa, Camilla.

Elizabeta II. je rođena 21. travnja ali se njezin rođendan slavi početkom lipnja, kada se održava spomenuta vojna ceremonija, popraćena i paradom vojnih zrakoplova. Kraljica je, u pratnji svog supruga vojvode od Edimburga, izvršila inspekciju elitnih postrojbi britanske vojske, uključujući i konjičku pukovniju.

Camilla, vojvotkinja od Cornwella, se u procesiji nalazila u kočiji zajedno s princom Williamom, sinom princa Charlesa i pokojne princeze Diane. Princ Harry nije bio nazočan rođendanskom slavlju i godišnjoj vojnoj svečanosti.

S balkona Buckinghamske palače, s koje je promatrala zračnu paradu, kraljici se pridružila i Camilla kojoj je to bilo prvo pojavljivanje na balkonu kraljevske palače.

"To je za nju izuzetan trenutak...jer se radi o potvrdi da je ona sada potpuno prihvaćena kao druga najstarija ženska pripadnica kraljevskoj obitelji u zemlji, i kao takva mora zauzeti svoj položaj", kazala je Jennie Bond, bivša novinarka BBC-a koja je pratila kraljevsku obitelj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara