Celebrity književnost: "Čekam poruku s neba pa ću i ja početi pisati Bibliju 2"

Tekst: G.K.
Foto: Index , Nova TV,
Tea Čimaš/Cropix

BROJNI literarni pokušaji hrvatskih zvijezda dobar su pokazatelj trenda koji već neko vrijeme caruje u tim vodama stoga ne čudi da je skoro svaki celebrity napisao ili planira napisati vlastiti književni uradak. Knjiga Nives Celzijus "Gola istina", koja je bila najprodavanija knjiga u Hrvatskoj, svojim eksplicitnim sadržajem među prvima je podigla veliku prašinu u medijima.

"Farma taštine" izlazi polovicom sljedeće godine

Da su skloni uzeti pero u ruke, pokazali su i književni uradci Marka Grubnića, Borisa Banovića te Dine Bubičića. Josipa Pavičić koja je do sada napisala tri knjige, a na četvrtoj trenutačno radi, smatra da se ne ubraja u taj trend jer je pisanje njena velika ljubav. "Mislim da se ne ubrajam u taj trend. Pisanje smatram svojim pozivom i velikom ljubavi. Što se drugih tiče, neka svatko radi što želi", izjavila  je Josipa.

Dugo očekivana knjiga "Farma taštine", koja prati njene dogodovštine tijekom sudjelovanju na showu Farma, trebala je vidjeti svjetlo dana početkom godine no ipak ćemo morati još malo pričekati. "Već sam probila sve rokove. Mislim da će najvjerojatnije izaći u lipnju sljedeće godine". Josipa je priznala kako joj je najdraža knjiga "Anđelika" autora Anne i Sergea Golon.

Ako si celebrity ne znači da nisi talentiran za pisanje knjige

Pjevačica Maja Šuput, koja nema najdražu knjigu, kaže da ne planira napisati knjigu te dodaje da nije nužno da poznata osoba nije talentirana za pisanje knjige. "Niti pišem, niti imam u planu napisati knjigu. Ako si celebrity, ne znači da nisi talentiran za pisanje. Čitam svašta, no nemam najdražu knjigu".

Vrlo je važno da se budući pisci  savjetuju s lektorom

Radijski i TV voditelj Mario Petreković priznaje kako nije pročitao niti jednu od tih celebrity knjiga te dodaje da bi on više bio sklon pisanju nekog turističkog vodiča. "Nisam pročitao niti jednu od tih takozvanih celebrity knjiga. Jednostavno nisam u tim vodama". Osim zvučnog naslova, vrlo je važno da se budući pisci savjetuju s lektorom, dodao je Petreković.

Što se tiče vlastitih književnih planova, Mario se u svome stilu našalio kako samo čeka poruku s neba da počne pisati "Bibliju 2" iliti "Najnoviji zavjet". Mario, koji pršti od ideja za književni uradak, kaže da svaki čovjek ima svoju patnju pa bi mogao napisati i knjigu pod nazivom "Moje patnje kad mi se nokat urezao u meso".

Mačkova knjiga prepuna je dobrih slika

Voditeljica Vanja Halilović ima mišljenje da svatko treba dobiti priliku da pokaže što zna, a na publici je da odluči je li to prihvatljivo ili ne. "Smatram da bi svaka osoba trebala dobiti priliku. Na publici je da odluči im je prihvatljivo".

Od silnih celebrity knjiga, Vanja je pročitala knjigu Marka Grubnića "Otkrit ću vam tajnu", koja ju je oduševila mnoštvom lijepih slika. "Pročitala sam knjigu od Marka Grubnića. Mačkova knjiga ima dobrih slika". Budući da dosta čita, Vanja nije moga izdvojiti najdražu knjigu, no priznaje da ju je oduševio roman Harukija Murakamija "Norveška šuma".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara