Chef Noela Buje kojeg su optužili za incident: "Za otkaz sam doznao iz medija"

Chef Noela Buje kojeg su optužili za incident: "Za otkaz sam doznao iz medija"
Foto: Facebook

NAKON što se proširila vijest da austrijski chef Daniel Tschatchler ne radi više u restoranu Noel Buje zbog navodnog nesvakidašnjeg incidenta s gostima, javio nam se i prozvani chef. Njegova strana priče razlikuje se od one koju su ispričali u restoranu.

"Za otkaz o radu i nezadovoljstvo mojim radom sam saznao na društvenim mrežama, nakon čega sam otišao do restorana Noel po objašnjenje koje nisam dobio te sam samim time primoran reagirati ovim putem. Pod pretpostavkom da znam o kojem se gostu radi i zbog čije pritužbe ovako naglo više nisam chef u restoranu Noel, istina jest da sam razgovarao s njime tijekom te večeri (kao i sa svim svojim gostima, jer za chefa je važno znati reakciju i zadovoljstvo gosta hranom, kao i cjelokupnim iskustvom), ali ni na koji način nisam povisio ton na njega ili njegovu pratnju. Zamolio sam ga da se vrati za stol i ako se zbog toga osjetio uvrijeđen – ispričavam se. Kod kreiranja menija, planira se cjelokupni doživljaj za gosta, ne samo u Hrvatskoj, već svugdje u svijetu radi se na što boljem iskustvu za gosta. Gdje god išli tasting menu ima svoj zadani tok jer svi želimo da naši gosti imaju najbolji mogući doživljaj hrane stoga je tok dosta strogo isplaniran unaprijed. Samim time, sva jela su planirana da se međusobno nadopunjuju", pojašnjava Tschatchler.

"Također bih dodao kako je cijeli moj tim dao otkaz nakon objave priče u medijima, a bez da su prethodno razgovarali sa mnom.  S obzirom na to da sam za otkaz saznao putem medija, te mi se nitko od poslodavaca nije obratio, planiram podići tužbu. Također, širenjem neistina nanesena mi je izuzetna profesionalna šteta, te je ugrožena moja budućnost i karijera u Hrvatskoj. Članak i neistine koje se šire utječu na mene i moju obitelj", dodao je.

Iz restorana su za Kult Plave Kamenice izjavili da je gost Noela Buje bio na večeri sa suprugom i u jednom trenutku odlučili su se prošetati do bazena koji se nalazi ispod restorana. Konobarici su rekli kako žele promatrati zalazak sunca i zamolili je da u kuhinji pita mogu li pričekati tri minute s idućim jelom. Poslije minutu ili dvije, prema tvrdnjama gosta, iz kuhinje je izašao chef Tschachler i počeo vikati na njih nezadovoljan što su se udaljili od stola.

Suvlasnik Noela Ivan Jug odmah se ispričao gostima, a nakon toga je pala odluka da chef Tschatchler više ne može ostati raditi u toj istarskoj inačici cijenjenog zagrebačkog restorana Noel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara