Cijeli svijet sad piše o njoj: Evo tko je zapravo Jelena Đoković

Cijeli svijet sad piše o njoj: Evo tko je zapravo Jelena Đoković

Foto/Screenshot: Instagram/Linkedin

JELENA ĐOKOVIĆ uveliko se razlikuje od mnogih žena vrhunskih sportaša i pravi je dokaz tvrdnje da iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, koja je bila uz njega i prije nego je prvi milijun sjeo na račun.

Supruga je upoznala dok su još bili srednjoškolci, a umjesto bogate udaje prioritet joj je bio obrazovanje u nekoj zapadnoeuropskoj zemlji, koje je u to doba moglo dopasti samo najboljima od najboljih u njezinoj zemlji.

 

I was very humbled and grateful to be today a guest speaker on the first Regional Convention of Women. The topic today was "A role of a woman in the peace-building process in Western Balkans" and I spoke about the importance of investing in children and families. Also, love and respect are the root of every long-term peace building effort. It is very difficult to find the right theory of peace. It is very subjective. What is peace for me, might not be the peace for you. We can read a lot of declarations, rules, and proclamations of peace. Bombs and wars are fought to "bring" peace. But LOVE and RESPECT is what we need for a long lasting peace. Love for yourself, for your family, nature, society. And respect. Respect for yourself and others. Love and respect are taught within the family and we need to help families thrive. #SheIsHere @novakfoundation #family #love #peace

Fotografiju objavljuje Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Jelena je danas direktorica fondacije Novak Đoković, koja pomaže i bavi se obrazovanjem djece u Srbiji, a njezin Linkedin profil prepun je zapanjujućih vještina i titula, koje u Jeleninom slučaju doista nisu izmišljene. Za vrijeme studija u Milanu Jelena je imala sportsku stipendiju, ali je i radila u kladionici kako bi dodatno pokrpala svoj studentski budžet. U to vrijeme Novak nije bio ni blizu svog prvog milijuna, pa su se viđali samo nekoliko puta godišnje.

Nakon što se Đokoviću osmjehnula sreća po prvi put, Jelena se preselila u Monte Carlo gdje je nastavila masters studije i počela raditi za jednu naftnu kompaniju. Gospođa Đoković govori četiri jezika, a popis njezinih vještina na Linkedinu je doista impresivan. 

 

Osim što vodi fondaciju Novak Đoković koja radi veliki posao na području stipendiranja učenika i organizacije velikih humanitarnih akcija kojima se nerijetko priključuju najveći svjetski filantropi, Jelena Đoković je osnivačica i časopisa Original, koji okuplja intelektualnu elitu diljem svijeta i daje priliku mladim ljudima da kroz njezine projekte pokažu što znaju.

"Znanje je svuda oko nas, samo ga trebamo željeti i pojavi se za par klikova mišem", rekla je gospođa Đoković jednom prilikom, a osim što je uspješna poslovna žena, Jelena je poznata i po skromnom i decentnom načinu odjevanja, neobičnim hobijima koji se svode na čitanje knjiga i obilaske sveučilišnih knjižnica te činjenici da svih ovih godina iza sebe nema niti jedan jedini skandal.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara