Čistio instrument iz 1960-ih pa slučajno završio na 9-satnom LSD tripu

Čistio instrument iz 1960-ih pa slučajno završio na 9-satnom LSD tripu
Screenshot: KPIX5

INŽENJER koji se dobrovoljno javio da popravi vintage sintesajzer završio je na slučajnom tripu kad je pokušavao očistiti i popraviti instrument.

Eliot Curtis svakodnevno se bavi svakakvim tehničkim problemima pa kad mu se pružila prilika da popravi analogni glazbeni modularni instrument imena Buchla Model 100 objeručke ju je prihvatio. No onome što se dogodilo nije se ni najmanje nadao.

Instrument se nalazi u vlasništvu glazbenog odjela California State Universityja i bio je u ormaru godinama prije odluke da ga poprave prošle godine. Kako izvještava San Francisco KPIX5, Curtis je instrument odnio kući u svoju radionicu kako bi izvršio popravke.

Kaže kako je na instrumentu vidio nekakve kristaliće, no nije im dao poseban značaj. Nastavljajući sa svojim radom, Curtis je poprskao otapalo za čišćenje na instrument i počeo gurati otapajući kristal prstom dok je pokušavao očistiti područje.

Oko 45 minuta kasnije počeli su ga hvatati "čudni i uzbudljivi osjećaji", koji su trajali otprilike devet sati. "Bilo je... bilo je kao da sam tripao na LSD-u", rekao je. Kasnije je doznao da se dogodilo upravo to.

Tri testa identificirala su kristal kao LSD, a stručnjak je objasnio kako droga može ostati potentna desetljećima ako se drži na hladnom i mračnom mjestu, što je ovdje bio slučaj.

Stručnjak je također potvrdio da je moguće unijeti kemikaliju kroz kožu, pod pravim uvjetima. Što je ovdje također bio slučaj. Curtisova supruga Holly svjedočila je tome i rekla je kako je cijela situacija bila "superdivlja".

"Mislim da je ova cijela situacija lijepo poglavlje u povijesti kontrakulture", rekla je.

No kako je LSD uopće završio na instrumentu?

Postoje glasine da su glazbenici koji su koristili instrument šezdesetih godina prošlog stoljeća natopili dio njega LSD-om kako bi, kad su nastupali, trebali samo dotaknuti instrument i zatim polizati prst. Nije potvrđeno je li se to dogodilo i ovdje, no nitko nije isključio tu mogućnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara