Citroen C-Airplay

CITROEN je na auto-salonu u Bolonji predstavio koncept imena C-Airplay, studiju urbanog vozila originalnog dizajnerskog izričaja.

Kako koncepti u seriji C-Air redovito donose prve naznake novih modela, posljednji u nizu izaziva veliko zanimanje Citroenovih obožavatelja. Zaobljene i moderne linije vanjštine potiču misao kako se radi o nasljedniku vrlo uspješnog C3, no izrazito kompaktne mjere to opovrgavaju.

Svejedno, bez obzira što je Airplay kraći čak i od modela C2 (3,3x1,39x1,68 m), teško se othrvati dojmu kako u njemu čuči klica budućeg baby Citroena.

Nesvakidašnji dizajn potpisuje nagrađivani britanski dizajner Mark Lloyd, a središnja tema je, kao što i samo ime studije govori, otvorenost i prozračnost volumena. Za obilje svjetla u unutrašnjosti zaslužan je stakleni krov i originalno postavljeni otvori u donjem dijelu vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika pozornost posvećena je ergonomiji, sve tipke postavljene su na idealna mjesta, a monolitno sjedala pružaju uzorni komfor.

Najzanimljiviji je (opet) upravljač u čijem se središnjem dijelu nalaze dva kružna instrumenta putem kojih vozač dobiva sve relevantne informacije.

Iako su dizelaši in, Citroen je prednost u ovom slučaju dao benzinskom motoru maksimalne snage 110 KS. Motor je usuglađšen sa SensoDrive robotiziranim mjenjačem čije kontrole se nalaze na upravljaču. Futurističku koncepciju u mehaničkom smislu opravdava tek Stop & Start funkcija automatske kontrole rada motora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara