Clarkson napao Gretu Thunberg: Luda je i opasna, neka začepi i vrati se u školu

Clarkson napao Gretu Thunberg: Luda je i opasna, neka začepi i vrati se u školu
Foto: Guliver Image/Getty Images

JEREMY CLARKSON poručio je Greti Thunberg da "začepi i vrati se u školu".

Voditelj koji nikad nije birao riječi 16-godišnju djevojku koja upozorava na klimatske promjene nazvao je "ludom i opasnom" tijekom promoviranja nove sezone showa The Grand Tour.

Posjetimo, 59-godišnji voditelj dobio je otkaz na BBC-ju te je izbačen iz Top Geara nakon svađe s producentom showa oko odreska.

"Ona je luda i ona je opasna, svojim idiotlukom dovodi do besanih noći brojne djece. Mislim da treba začepiti i vratiti se u školu", rekao je Clarkson.

Nekoliko dana ranije u intervjuu za The Independent Gretu je nazvao "glupom idiotkinjom". Dodao je da njen govor u Ujedinjenim narodima, u kojem je istaknula da su joj ukrali snove i djetinjstvo, ne nudi baš nikakva rješenja.

"Mislim da je čudna Šveđanka s teškim karakterom. Ništa se ne postiže plovidbom preko oceana na jahtama koje troše gorivo i laganjem o motorima tih brodova", rekao je.

Dodao je da je on sam svjestan klimatskih promjena već neko vrijeme, "a sad ta čudna Šveđanka trči okolo i viče da ćemo svi umrijeti pa smo svi svjesni".

"Umjesto da skače gore-dolje i maše rukama, mogla bi otići nekamo i reći: 'Pogledajte što su klimatske promjene ovdje napravile.' Što sad želite od mene? Da skočim na jahtu i odem vikati na Trumpa", nastavio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara