Clooney ne očekuje Oscare

Iako ima tri nominacije, George Clooney ove godine ne očekuje Oscara.

Nominiran je kao redatelj i koscenarist filma 'Laku noć i sretno' te u kategoriji za sporednu mušku ulogu u filmu 'Syriana', provokativnu trileru o naftnoj industriji.

"Mislim da nijednoga neću dobiti", rekao je Clooney u petak u Berlinu gdje je na filmskome festivalu prikazana 'Syriana'. "Puno toga se događa oko 'Planine Brokeback'", dodao je Clooney, govoreći o filmu kaubojima homoseksualcima koji ima najviše nominacija i slovi za najvećeg favorita na ovogodišnjim Oscarima.

Nominacijom za scenarij filma 'Laku noć i sretno' Clooney je konkurent redatelju i scenaristu Stephenu Gaghanu, autoru 'Syriane'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Gaghanovu filmu Clooney glumi staroga agenta CIA-e koji mora ubiti prijestolonasljednika u jednoj naftom bogatoj zemlji Perzijskoga zaljeva.

"Nominacije za Oscara veoma su važne", kaže Clooney. "Nadam se da će ljudi gledati film. O nagradama ništa ne znam", dodao je.

Za tu se ulogu Clooney udebljao i pustio je bradu. "Tako sam se brzo udebljao da sam jedva čekao da smršavim", rekao je 44-godišnji redatelj i glumac. "Deprimira što sam u samo 30 dana uspio nabaciti 18 kilograma", objasnio je.

(Hina) xvm ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara