CNN: Australija postavlja ogradu na granice Slovenije

CNN: Australija postavlja ogradu na granice Slovenije

Screenshot: CNN

ZA TELEVIZIJSKU mrežu koja samoj sebi tepa nazivajući se "Najpouzdanijim imenom u vijestima", često im se događaju prilično sramotne greške, često vezane uz geografiju.

Ovaj put CNN je zamijenio Australiju i Austriju, pa su tako prezentirajući vijest o izbjegličkoj krizi i gradnji ograde između Slovenije i Austrije, u potpis vijesti napisali kako Australija gradi ogradu na granici sa Slovenijom.

Osim što su pomiješali dvije zemlje na potpuno drugim krajevima svijeta, nisu se očito sjetili ni da Australija baš ne može graničiti s drugim zemljama, budući da je okružena oceanom.

Nije ovo ni prvi put da se CNN-u potkradu ovakve "omaške". Više puta cijeli svijet se smijao njihovim geografskim promašajima, pa su tako poznati poneki slučajevi. Primjerice, zamijenili su Nigeriju i Niger, a slično im se dogodilo više puta.

Nedavno je CNN uzrujao mnoge, tijekom pokrivanja priče o terorističkom napadu u Jeruzalemu 18. studenog, kada je poginulo troje građana američkog i izraelskog državljanstva te jedan građanin izraelskog i britanskog državljanstva. CNN je objavio naslov "Četvorica Izraelaca i dvoje Palestinaca ubijeni u napadu na sinagogu", propustivši objaviti da su Palestinci zapravo bili napadači.

Da stvar bude još gora, CNN je prikazao i grafiku koja je pokazivala kako se napad dogodio u jeruzalemskoj džamiji, čime su razbjesnili mnoge korisnike društvenih mreža.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara