CNN uvrstio Dubrovnik u deset najromantičnijih mjesta na svijetu

Foto: iivnat/HRfoto, Wikipedia

UKOLIKO odaberete Valentinovo kao dan na koji ćete zaprositi svoju voljenu osobu, morate to napraviti spektakularno i na mjestu koje će nadmašiti crvene ruže i čokoladnu bombonijeru. CNN je za vas napravio izbor od deset svjetskih gradova na kojima ćete sigurno dobiti potvrdan odgovor.

Na desetom mjestu je grad Petra u Jordanu. Predivan i star, ovaj grad odiše egzotikom i ljepotom na svakom koraku pa se nećete pokajati ako svoju voljenu odvedete baš tamo na romantično putovanje.

Deveto mjesto zauzeo je Novi Zeland sa otokom Otago. Ističe se njihova neobična obala i divljina. Egzotične životinje i predivno zelenilo nešto su spektakularno.

Na osmom mjestu je Dubrovnik i hotel Excelsior. CNN ističe kako je Excelsior mjesto na koje su zalazili kraljevi, kraljice i filmske zvijezde. Stoga, zaključuju, bit će odlično i za romantične prosidbe. Osim toga, preporučuju da se dan provedete u obilasku grada koji je pun umjetničkih znamenitosti. Trebalo bi i posjetiti i Lokrum, a vratiti se u grad do zalaska sunca, kojeg je najbolje gledati s gradskih zidina.

Na sedmom mjestu smjestio se Shiraz u Iranu. Grad je odavno poznat kao mjesto za umjetnike, cvijeće i vino. Shiraz je bajkovit i pruža predivne prizore na svakom koraku.

Šesto mjesto zauzeli su spektakularni Maldivi. Na njihovim predivnim plažama, možete lako upriličiti prosidbu iz snova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na petom mjestu nalazi se hotel 360°Leti, hotel u Indiji. Ističe se luksuz, privatnost i predivan pogled koji se pruža iz hotela.

Na četvrtom mjestu najromantičnijih lokacija na svijetu smjestio se irski dvorac Lismore. Bajkoviti Lismore datira iz trinaestog stoljeća, a bio je dom vojvoda koji su organizirali privatne zabave u njemu. Osim toga, Irska je sama po sebi predivna zemlja sa zelenim prostranstvima na kojima se jednostavno morate osjećati dobro.

Treće mjesto zauzeo je indijski grad Jaipur. Poznat je i kao "ružičasti grad", a vrvi jezerima i starinskim hotelima.

Na drugom mjestu je Kineski zid. Za ultimativnu romantiku preporučuje se romantična večera, gledanje plesa najboljih kineskih plesača, a onda prosidba uz svijećama obasjani zid. Prava romantika.

Prvo mjesto je zauzela Engleska, odnosno North Lees Hall. Ukoliko ste ljubitelji knjige "Jane Eyre", onda znate da se Rochester upravo tamo zaljubio u Jane. North Lees je zadržao sav elizabetinski sjaj, a sa savršenim krajolikom oduzima dah. Mjesto za istinske romantike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara