Čokolada čini sretnim? Banana također
Tekst se nastavlja ispod oglasa
BANANE, grožđe i druge namirnice bogate ugljikohidratima mogu nas usrećiti koliko i uživanje čokolade, ali se od njih kudikamo manje debljamo, pokazala je analiza njemačkog Društva za medicinu prehrane i dijetetiku.
Namirnice bogate ugljikohidratima, kažu stručnjaci, mogu nam pomoći da popravimo raspoloženje. Riječ je uglavnom o krumpiru, voću, sušenom voću i koštunjavom voću.
U čemu je tajna: čokolada sadrži phenilethylamin iz ploda kakaovca, koji izaziva dobro raspoloženje, smatraju specijalisti za dijetetiku. Bitno je pri tome djelovanje serontina, ´hormona sreće´, na centralni živčani sustav.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uživanje objeda od plodova bogatih ugljikohidratima pospješuje unos aminokiseline u mozak koja je potrebna da bi se stvorio serotonin. Rezultat je porast mjere dobrog raspoloženja.
Taj se rezultat može jednako tako dobro postići namirnicama koje su obogaćene ugljikohidratima, a da pritom izbjegnete opasnost od debljanja uživajući čokoladu.
Namirnice bogate ugljikohidratima, kažu stručnjaci, mogu nam pomoći da popravimo raspoloženje. Riječ je uglavnom o krumpiru, voću, sušenom voću i koštunjavom voću.
U čemu je tajna: čokolada sadrži phenilethylamin iz ploda kakaovca, koji izaziva dobro raspoloženje, smatraju specijalisti za dijetetiku. Bitno je pri tome djelovanje serontina, ´hormona sreće´, na centralni živčani sustav.
Uživanje objeda od plodova bogatih ugljikohidratima pospješuje unos aminokiseline u mozak koja je potrebna da bi se stvorio serotonin. Rezultat je porast mjere dobrog raspoloženja.
Taj se rezultat može jednako tako dobro postići namirnicama koje su obogaćene ugljikohidratima, a da pritom izbjegnete opasnost od debljanja uživajući čokoladu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati