Crncu blokirala ulaz u njegov luksuzni stan, dobila lekciju koju neće zaboraviti

Crncu blokirala ulaz u njegov luksuzni stan, dobila lekciju koju neće zaboraviti
Foto: Facebook

"BITI CRNAC u Americi, i doći kući."

Mladi Afroamerikanac požalio se na susjedu koja mu je blokirala ulaz u vlastitu zgradu proteklog vikenda, njegova objava postala je viralna, a ona je dobila otkaz.

D'Arreion Toles kaže kako je dolazio s posla kad ga je susjeda Hilary Brooke Thornton fizički spriječila da uđe u svoj dom u luksuznom bloku u St. Louisu, u američkoj saveznoj državi Missouri.

Toles je na Facebooku objavio i snimke, na kojima se vidi žena koja zahtijeva od njega da joj pokaže svoj ključ i kaže iz kojeg je stana. "Žena me pokušava zaustaviti od ulaska u zgradu jer se osjeća nesigurno, to su luksuzni stanovi u centru St. Louisa, jer ona ne osjeća da tamo pripadam. Nikad nisam mislio da će mi se ovo dogoditi, ali jest", napisao je uz snimke. "Bio sam šokiran da je ovo Amerika u 2018. godini."

Nakon što se snimka proširila društvenim mrežama i izazvala bijes mnogih, 32-godišnja agentica za prodaju nekretnina dobila je otkaz, piše news.com.au.

U jednoj od snimaka vidi se kako joj je rekao da živi na četvrtom katu, no ona ga i dalje nije puštala, čak se i žalila što je snima. Kad se napokon probio pored nje počela ga je slijediti do dizala te ga ponovno ispitivala za ključ.

Nakon što je otvorio vrata stana, a ona stajala vani sa psom, pitala ga je kako se zove. "Gospođo, nemojte to više nikad napraviti, izgledate glupo. I zovem se gospodin Toles", odgovorio je šokirani muškarac prije nego što je zatvorio vrata.

Na trećoj snimci i dalje ga prati. "Željela bih se predstaviti", govori mu, a on joj kazuje kako ne želi s njom razgovarati te traži od nje da ga prestane pratiti.

Prije nego što je snimka završila rekao joj je da će pozvati policiju, no sudeći prema objavi na Facebooku žena je već pozvala policiju. "30 minuta nakon policija mi je pokucala na vrata jer ih je ona pozvala. Šokiran sam da je ovo Amerika 2018. godine", napisao je.

Kako piše The New York Times, tvrtka u kojoj je Thornton radila u priopćenju je obznanila da je ona dobila otkaz. "Mi smo tvrtka koja se sastoji od zaposlenika različitih rasnih podloga", priopćili su.

Policija je priopćila da su zaprimili 911 poziv jer "onaj tko je zvao nije znao je li muškarac stanar".

U intervjuu dan kasnije, Toles je rekao kako je snimio situaciju jer se nije osjećao sigurno. "Na kraju dana, zbog čega bi mi pozvala policiju? Samo sam ulazio u svoju kuću."

U novoj objavi Toles je zahvalio ljudima za ljubav i potporu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara