Cro A Porter: Nakon londonskog Fashion Weeka "Peek-a-boo" i na hrvatskim pistama

Foto: HTC Cro A porter

NAKON što su svoju kolekciju predstavili na londonskom Fashion Weeku, modni dvojac FJABA, kojeg čine sestre Ida i Mirna Litović te splitski dizajner Tonči Meštrović, svoju kolekciju "Peek-a-boo" predstaviti će i na predstojećem HTC Cro A Porteru.

Laserskim kreiranjem modela dobila se slojevita struktura kroz koju se naziru pozadinski slojevi, bogate svile sa šljokicama, koje su ujedno i lajtmotiv prethodnih kolekcija FJABA-e. Rad modnog trojstva ili kako oni to nazivaju, ménage à trois, u stvaranju kolekcije išao je na suptilne kontraste i snagu aluzije. Čitava kolekcija dodatno je izražena nakitom od iznimno rijetke riblje kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tonči: "Nisam kreator, ja sam samo kreativac"

"Nisam modni kreator ni dizajner, mislim da sam samo kreativac", tvrdi Meštrović koji je uz Ivanu Popović zapravo možda i jedini modni performer u Hrvatskoj. Tonči ima i svoj brend Sin Factory zahvaljujući kojem je godinama održavao svoji alternativni dućan u Milanu,  a sad se odlučio vratiti u rodni Split te se predstaviti na domaćem tržištu.

FJABA: Ne volimo minimalizam, to ostavljamo crkvi i uniformiranim ustanovama


Zanimljivo je kako FJABA voli kombinirati elemente gotike, punka i drugih alternativnih buntovničkih elemenata u svojim kolekcijama, a njihovo predstavljanje na pisti uvijek se trude učiniti upečatljivim pa njihove manekenke na pozornici glume da padaju od neishranjenosti ili pak da imaju krvave žuljeve od visokih potpetica kako bi aktivno utjecali na publiku te kako ne bi nikog poslije revije ostavili ravnodušnim. Kažu kako nemaju moto, ali da zasigurno ne vole minimalizam te to rado ostavljaju crkvi i uniformiranim ustanovama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara