Crteži mladog Zadranina izloženi po cijeloj Americi: Angažirao ga i poznati pjevač

Crteži mladog Zadranina izloženi po cijeloj Americi: Angažirao ga i poznati pjevač
Foto: Press

MOŽDA za njega još niste čuli, ali Filip Peraić ime je koje mnogi Amerikanci i Japanci znaju. Osim četvorice velikih nogometaša koje Zadar dao, ovaj grad ima još jedan talent kojeg su stranci prepoznali. Od stotine ilustracija za američko izdanje Forbesa, preko IBM-a, Nikea i Sonyja pa sve do posljednjih ilustracija za novi album poznatog soul pjevača Leona Bridgesa, projektima ovog mladog zadarskog dizajnera i ilustratora ne zna se ni broj.

Ipak trenutno je najzanimljivija suradnja s Bridgesom, s kojim se Filip i privatno družio tijekom svog nedavnog posjeta New Yorku.

''Kontaktirali su me Leonovi agenti i vrlo brzo smo dogovorili suradnju. Moj zadatak bio je interpretirati svaku njegovu pjesmu, odnosno za svaku od deset pjesama napraviti njegov portret iz profila na temelju inspiracije koje dobijem iz pjesme. S bratom Lovrom animirao sam portrete koji se na većini Bridgesovih nastupa izmjenjuju na velikim video zidovima'', ispričao je Filip za Index.

Njegove ilustracije mogu se vidjeti u 15-ak gradova diljem SAD-a, a samo u New Yorku nalaze se na čak 50 lokacija.

Talentirani Zadranin je tijekom boravka u New Yorku sa suprugom Mateom otišao i na koncert slavnog pjevača te uživo dobio brojne pohvale za svoj rad.

''Leon je oduševljen. Jako je simpatičan i skroman. Kaže da su svi oduševljeni mojim radom, što mi mnogo znači'', kaže nam Filip dodajući da je ovaj projekt bio savršen posao za svakog kreativca pošto mu je pjevač dao slobodu za rad i potpuno odriješene ruke. Što je, čini se, ispao pun pogodak.

Ovaj 30-godišnji dizajner vrijedno je počeo raditi još za vrijeme studiranja, a uz talent koji ga krasi ovakav rezultat nije mogao izostati.

''Volim svoj posao. Nikad ne znaš što ćeš i na čemu ćeš raditi sutra. Svaki projekt je drugačiji i ne može ti biti dosadno'', priča nam simpatičan Filip čije vrijeme, izgleda, tek dolazi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara