Curu sprdaju jer je potrošila dva džokera na najlakše pitanje u Milijunašu

Curu sprdaju jer je potrošila dva džokera na najlakše pitanje u Milijunašu
Screenshot: YouTube

PRVIH par pitanja u kvizu Tko želi biti milijunaš obično je vrlo lagano, no i na njima su se mnogi opekli. Jedna od takvih je i mlada natjecateljica iz Turske, koja se u njihovoj inačici showa dobro namučila na četvrtom pitanju koje teško da je moglo biti lakše.

Za 3 tisuće turskih lira (nešto više od 3 tisuće kuna) 26-godišnja Su Ayhan trebala je odgovoriti na pitanje gdje se nalazi Kineski zid, a ponuđeni odgovori bili su Kina, Indija, Južna Koreja i Japan.

S obzirom na to da samo pitanje sadrži odgovor, mnoge je začudilo kad je djevojka zatražila džoker pitaj publiku. Tu su stvari krenule po zlu. Naime, tek 51 % publike odgovorilo je točno na ovo lagano pitanje. To je curu dodatno zbunilo pa je odlučila iskoristiti i drugi džoker. Srećom, njezin prijatelj znao je odgovor pa ju je spasio daljnjeg sramoćenja. 

Nažalost za nju, ispala je već na sljedećem pitanju, u kojem je krivo odgovorila tko je izvođač jedne popularne pjesme u Turskoj.  Kako piše Indy, Su, ali i publika u studiju, postali su svojevrsni predmet sprdnje u Turskoj, a mnogi su okrivili obrazovni sustav u zemlji.

"Nadam se da su mnogi u publici krivo odgovorili na pitanje jer su smatrali da je prelagano da bi bilo postavljeno pa su tražili zamku. U suprotnom, veliki problem neznanja ne može biti riješen, čak ni s novim ministrom obrazovanja", rekao je Ahmet Hakan, kolumnist za englesko izdanje turskih novina The Hürriyet Daily News.

U svoju obranu Su je rekla kako je mogla koristiti džokere kad je htjela. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara