Cvetojević urnebesno prokomentirao dolazak Netflixa: "Pogledaj samo što su si oni zamislili"

Cvetojević urnebesno prokomentirao dolazak Netflixa: "Pogledaj samo što su si oni zamislili"

Screenshot: N1

VIJEST da je od srijede Netflix dostupan i u Hrvatskoj, na svom je Facebook profilu prokomentirao poznati poduzetnik i voditelj Pressinga Saša Cvetojević.

Njegovu objavu, uz autorovu dozvolu, u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Gledajte Netflix što prije, dok još možete, jer se oni u Hrvatskoj mogu samo svojoj materi predstavljati. Pa nećemo valjda sad dozvolit da ti neki, koji ne plaćaju porez u Hrvatskoj konkuriraju HRT-u. Zamislite kolike su koncesije platili Nova i RTL, da bi legalno konkurirali našoj HRT, a ovi su došli džabe. No pasaran!

Carina će signal zaustavljat na granici, provjeravati imaju li u signalu kod za fiskalizaciju. Isto tako, ovaj cjenik od 7,99 ili 8,99 eura mjesečno - kakav je to cjenik? Gdje je to ovjereno? Imaju li oni sve dozvole za emitiranje u Hrvatskoj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdaje li taj Netflix račun po svih 13 propisa koji ga reguliraju? Možemo li dobit R1?

A titlove. Tko je pregledao jesu li titlovi u skladu s pravopisom?

Puštaju li te filmove licencirani kinooperatori? Zapošljavaju li oni ljude koji su prošli sve tečajeve o zaštiti na radu? Ima li taj Netflix povjerenika za otpad? U stvari, i ne treba im, smeće od filmova i serija smo uglavnom snimali ovdje, čak i uz podršku iz proračuna.

Pogledaj samo šta su se ti Netflixeri zamislili. Platiš 60 kn i gledaš što god hoćeš. Kad god hoćeš. A ZAMP? Sigurno u tim filmovima ima i muzike? Ima čak i muzičkih filmova, ima i mjuzikala. Past će na dupe kad im stigne Zampova čestitka.

Ljudi su uložili u kino dvorane, kupili one aparate za kokice, a sad bi vi gledali doma i jeli kokice iz mikrovalne. NE MOŽE! Carina će vas presresti, odrapit vam 35.000 kn kazne i onest vam taj vaš televizor u žicu na Breganu. Ček, nije televizor? Taj PiSi, laptoip, štaveć, ne pravite se blesavi. Tablet, mobitel - am daj, pa nemre se gledat film na tome? Može? Ajme, kuda ide ovaj svijet???", napisao je Cvetojević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara