Damir Hoyka najavio još jedan lov na fotografske mlade nade

Damir Hoyka najavio još jedan lov na fotografske mlade nade

FOTOSOFIA 3. naziv je fotografskog seminara koji ove godine po treći put organizira fotograf Damir Hoyka kako bi svoje znanje o fotografiji prenio mlađim generacijama.

"U trenutku dosađivanja 'promozgao' sam ne bih li nešto dobro osmislio pa se tako ubrzo rodila ideja o fotografskom seminaru. U roku od dva mjeseca uspjelo se sve realizirati i tako smo se danas već treći put našli kako bi najavili novi fotografski seminar", rekao je Hoyka.

Naime, Hoyka putem natječaja odabire petnaest kandidata koje u sedam dana seminara vodi kroz svijet fotografije. Tako kandidati imaju priliku raditi na najnovijoj studijskoj opremi, snimati modne editorijale, fotografirati prirodu u raznim uvjetima i slušati predavanja nekih drugih iskusnijih fotografa. Jedna od dosadašnjih kandidatkinja je i Marina Filipović (djevojka s gornje fotografije), koja je pobijedila na natječaju za fotoamatere prestižnog francuskog časopisa Photo.

"Treća Fotosofia održat će se od 22. do 30. lipnja u Termama Tuhelj. Podcrtao bih sa crvenom crtom da nisam samo ja zaslužan za cijeli uspjeh seminara, već i mladi fotografi koji sudjeluju i trude se izvući najbolje što mogu od tih nekoliko dana", naglasio je Hoyka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malonogometni turnir između poznatih Hrvata i Fotosofa

I ove će se godine organizirati  malonogometni turnir u kojem sudjeluju poznati Hrvati protiv seminarista. Tako će ove godine, među ostalima, sudjelovati: Rene Bitorajac, Boris Mirković i Zlatan Zuhrić Zuhra.

A Hoyka je predstavio i novu web stranicu naziva www.fotosofia.info gdje svi ljubitelji fotografije imaju priliku susresti se na jednom mjestu, podijeliti sva svoja iskustva, pitati ono što ih zanima, ocijeniti razne fotografije, postaviti nove i komentirati stare.

L.V.
Foto: H.C.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara